Huvilat@Ruukki-tapahtuma Teijolla toukokuussa

L54-15 PM Teijo Lumetusta2

Teijolla, Mathildedalissa ja Kirjakkalassa järjestetään 14. toukokuuta kolmen ruukin yhteistapahtuma – Huvilat@Ruukki.
Tapahtuma syntyy Teijon Matkailu Oy:n yrittäjän  (Teijo Ski & Action Park) Tapani Kakon pitkäaikaisesta haaveesta. Huvilat@Ruukki on yhtä aikaa ikivanha ja moderni tapahtuma, joka jakaantuu kolmeen ruukkikylään, laskettelurinteelle ja kansallispuistoon.
– Matkailuala on juuri nyt Salon ainoita valopilkkuja. Haluamme näyttää, että meillä on mahdollisuuksia vaikka mihin! Vapaa-ajan aktiviteetteja löytyy laskettelusta ja harrastajamääriltään koko ajan kasvavasta maastopyöräilystä kalastukseen, retkeilyyn ja melontaan. Tontti- ja huvilatarjonta on pääkaupunkiseudulla asuvienkin vaatimukset täyttävää, Kakko toteaa.
Samoilla linjoilla on Kiinteistökolmion yrittäjä Olli Lehti. Hänen mielestään on jo aikakin ruveta ajattelemaan Teijon ruukkikyliä kokonaisuutena. Kolmen ruukin alueella on yli sata yritystä ja yli 500 loma-asuntoa. Tyhjänä sopivaa ostajaa odottavia tontteja on useilla eri omistajilla.
– Tähän asti ruukkeja on tuotu esille erillisinä. Uusia kävijöitä ja asukkaita houkutellessa on kuitenkin pidettävä mielessä koko alue ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Pääkaupunkilaiset ovat jo pitkään katselleet tähän suuntaan kiinnostuneina, hän sanoo.
Lehti kertoo tehneensä alueella viime vuonna kaikkiaan yli 30 kauppaa tonteista ja kiinteistöistä.
– Teijon ruukkikylät on Salon matkailun hiomaton timantti.
Matkailuun, vapaa-ajanviettoon ja asumiseen soveltuva Teijon ruukkikylien alue on kiehtova kokonaisuus. Elinvoimaisen alueen palvelutarjonta on monipuolista ja yrittäjien mielestä niin houkuttelevaa, että se on saatava tiedoksi muillekin kuin kyläläisille.

Ruukit tuovat osaamistaan
ja omia vahvuuksiaan esille

Huvilat@Ruukki-tapahtumassa esitellään alueella myynnissä olevia tontteja, huviloita ja muita kiinteistöjä. Jokaisessa ruukissa järjestetään omanlaistaan ohjelmaa: esimerkiksi Mathildedalin rannan herkkutori kerää lähiruoan tuottajat yhteen ja Teijolla kokoontuvat käsityöläiset vanhan ajan hengessä.
Laskettelurinteille kootaan rakentamisen, mökkeilyn, asumisen ja sisustamisen osaajia. Lisäksi kylien yritykset pitävät ovensa auki ja toivottavat vieraat tervetulleiksi kahviloihinsa, puoteihinsa ja työhuoneilleen. Ovet ovat avoinna myös kyläkoululla, kyläsaunalla ja Teijon kirkossa.
Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen on yksi tapahtuman puuhanaisista. Hän uskoo aluillaan olevan uudenlaisen yhteistyön poikivan jatkossa muutakin yhteistä.
– Tällä alueella on osaamista, taitoa ja tietoa, jota tuodaan nyt monipuolisesti esille. Ruukkikylien yrittäjien lisäksi mukaan on tarkoitus saada rakentamiseen, mökkeilyyn, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyviä yrityksiä, käsityöläisiä ja lähiruokaa tai muita herkkuja tuottavia yrittäjiä.
Salon kaupungin markkinoinnin suunnittelija Sanna Lammervo arvelee tapahtuman houkuttelevan runsaasti kävijöitä myös pääkaupunkiseudulta, Turusta ja ympäristökunnista. Tapahtumaa tullaan markkinoimaan Salon messuosastoilla Helsingissä, Turussa ja Tampereella.
– Salon kaupunki lähti mukaan markkinointiyhteistyöhön nimenomaan siksi, että uskomme alueen vahvuuksia monipuolisesti esittelevälle tapahtumalle olevan tilausta. Samalla koko Salo näyttäytyy niin salolaisille, mökkiläisille kuin matkailijoillekin vähän uudenlaisesta kulmasta, Lammervo toteaa.
Risto Elo Kirjakkalan ruukkikylästä uskoo paikallisten yrittäjien saavan uusia mahdollisuuksia jokaisen onnistuneen tapahtuman ja ruukkikylien saaman julkisuuden myötä.
– Yhden yrittäjän tekemänä tämän kokoluokan tapahtuma ei olisi mahdollinen, mutta yhteistyöllä se onnistuu, Elo iloitsee.

Huvilat@Ruukki-tapahtuman järjestää Mathildedalin yritysten yhteistyörypäs (Mathildan Marina, Ravintola Terho, Matilda VIP-mökkikylä, Ruukin kehräämö ja Puoti, Pensionat Mathildedal, Mathildedalin Kyläpanimo, Mathildedalin Kyläleipuri, Hoitola & Majoitus Sypressi, Teijo Ski & Action Park). Tapahtumaan osallistuvat myös mm. Mathildedalin Ruukkitehtaat, Meri-Ruukin lomakylä, Teijon kansallispuisto, Teijon Masuunin yrittäjät, Kirjakkalan Alku, Teijon Alueen Kyläyhdistys ry, Salon kaupunki, paikallisia kiinteistönvälittäjiä ja Teijon ruukkikylien yrittäjiä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: