”Ihminen kohdataan yksilöllisesti ja lempeästi”, sanovat Krista Arminen, Mervi Ahtinen ja Merita Gustafsson

Itsekin vyöhyketerapeuttina toiminut Hannu Laakso kiittelee Mervi Ahtisen tekemää hoitoa.

Krista Arminen taitaa klassisen kiinalaisen akupunktiohoidon.

Hän on käynyt pitkän tien kaupalliselta alalta akupunktioneulojen pariin. Hyvän hoitajan Armisesta tekee myötäelämisen taito. Kiinalaisessa lääketieteessä painotetaan kohtuuden tärkeyttä kaikessa, mitä ihminen tekee, ja samanlainen filosofia kilpistyy myös Armisen kohdalla.

Vuosien akupunktio-opintojen, lähihoitajaopintojen ja yrittäjäelämän lomassa Arminen rentoutuu metsässä.

– Metsä on voimavarani. Erityisesti Salossa metsät ovat upeita, varsinkin pimeällä, Arminen kehuu.

– Teen näitä hoitoja ihmisenä ihmiselle. Koen, että ihmisen kauneus syntyy siitä, että me olemme kaikki erilaisia. Ajattelen, että ihminen on kuin sipuli: jos jonkin ongelman syntymiseen on mennyt vuosia, on ensin hoidettava yksi vaiva, jotta päästään seuraavaan. Prosessi etenee kerros kerrokselta, yksi askel kerrallaan, Arminen kertoo.

– Uskalla heittäytyä, Krista Arminen kehottaa, ja tarkoittaa unelmien toteuttamista.

Riihimäeltä Saloon saapunut Arminen ottaa vastaan akupunktioasiakkaitaan Halikossa.

– Saloon tulin ystävän kautta ja saatuani hoitotilan Merita Gustafssonilta olen nyt asettunut yritykseni kanssa tänne Halikkoon. Salolaiset ovat ihania. Kaikki tapaamani ihmiset ovat iloisia – vaikka heillä olisi kipujakin. Tämä työ tekee minut tavattoman onnelliseksi.

Armisen hoidossa asiakas tulee kuulluksi. Hänen mukaansa fyysiset vaivat eivät ole ainoita ihmisen hyvinvointiin vaikuttavia asioita, vaan kaiken päälle tulevat esimerkiksi suru, stressi ja unettomuus.

– Kun tunnemme olevamme irrallaan tästä maailmasta, akupunktiolla saadaan aikaan tasapainoa.
Hoitotilanne on rauhallinen. Arminen hoitaa potilastaan aina vaivan mukaan, ja jokainen saa yksilöllisen käsittelyn. Akupunktiohoidon erityispiirteisiin voidaan lukea myös pysähtyminen. Missä muualla on tärkeää olla liikkumatta? Kun viettää hetken omaa kehoa kuunnellen, saa vähäksi aikaa katkaistua hektisen arjen.

Perniöläinen vyöhyketerapeutti ja refleksologi Mervi Ahtinen valmistautuu asiakaskohtaamiseen. Hänen hoidossaan on levollinen tunnelma, ja hoito keskittyy kokonaan potilaaseen ja hänen tuntemuksiinsa.
Refleksologia on Salossa vielä uusi hoitomuoto.

– Refleksologia tarkoittaa, että ihmistä hoidetaan kokonaisvaltaisemmin ja täsmällisemmin kuin vyöhyketerapiassa yleensä. Hoitomuotoon kuuluu linjoja, ratoja, pisteitä ja heijasteita.

Erilaiset refleksologiset menetelmät hoitavat eri kehon osia. Tämä perustuu näkemykseen, että ihmiskeho muistaa esimerkiksi tunteita ja ajatuksena on, että niiden on päästävä purkautumaan. Kaiken lähtökohtana on potilaan hoidontarve, ja jokainen hoitokerta on uniikki.

– Hoitajana huolehdin siitä, että minulla on oikeasti aikaa kuunnella ja olla läsnä hoitotyössä.
Ihmiskeho on niin viisas. Sitä pitäisi paljon enemmän kuunnella, Mervi Ahtinen sanoo.

Hänen mukaansa ihminen on osa isoa kokonaisuutta, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

– Tänä päivänä unohdetaan usein luontainen tapa hoitaa omaa kehoa ja hiljentyminen.

Ahtinen syventyy lempeällä ja herkällä otteella potilaan koko kehon hyvinvointiin sekä ihmisen vaivojen ja oireiden hoitoon. Ahtisella on taustallaan lähihoitajan koulutus, ja se näkyy myös hänen suhtautumisessaan refleksologiaan.

Riihimäkeläinen akupunktiohoitaja Krista Arminen kiittelee Salon metsiä ja tapaamiaan ihania salolaisia.

– Ihmisten hoitaminen tuntuu minulle luontaiselta. Aina pitää kuitenkin varmistaa, ettei ole mistään sairaalahoitoa vaativasta vaivasta kyse. Tämä voi olla myös rinnakkaishoitoa lääkehoidon tukena.

Halikkolainen Hannu Laakso lepää Ahtisen hoitopöydällä.

– Jos minulla on vaivoja, ne tuntuvat kipuna jalkapohjassa ja Mervi löytää ne. Saamani hoidot ovat olleet hyviä, ja aina vain paranee, Laakso nauraa, ja tarkoittaa sekä omaa hyvinvointiaan että Ahtisen antamaa käsittelyä.

Mervi Ahtinen painottaa myös arjessa hiljentymisen tärkeyttä. Salonjokilaakson lukijoille hänellä on myös antaa lempeä neuvo pysähtymiseen.

– Kun arjen tunteet käyvät ylivoimaisiksi, istu hetkeksi alas ja käännä ajatus aisteihisi. Mitä ääniä ympärilläsi kuuluu? Jos istut ulkona ja siemailet kahvia, mieti, miltä kahvi maistuu ja miten luonto ympärilläsi ääntelee, Ahtinen vinkkaa.

Molemmat hoitajat ottavat potilaitaan vastaan jalkahoitaja Merita Gustafssonin hoitotilassa Halikossa, hoitolassa nimeltä Jalkahoitola Höyhenen kevein askelin.

Kolmikon filosofiat sopivat hyvin yksiin, kun jokainen painottaa ihmisläheistä hoitotyötä ja ihmisen kohtaamista yksilöllisesti ja lempeästi.

Jonna Hellberg-Pitkänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: