Juan Pattillo Vilppaan korin alle

Vilpas PattilloVilppaan valmennusjohdon pitkään etsimä sisäpelaaja on vihdoin löytynyt ja viikonloppuna maahan saapuu 201-senttinen Juan Pattillo. Urheilullisella Pattillolla on kokemusta NBDL-liigasta, Etelä-Koreasta ja Turkista. Ensimmäisen kerran 26-vuotias Pattillo pukee Vilppaan edustusasun päälleen ensi viikon lauantaina ottelussa Vilpas Vikings – Lapuan Kobrat

Viimeisten parin viikon aikana sopivan pelaajan löytäminen on ollut erityisen haastavaa. Mitat ja taidot täyttäviä pelaajia ei ole ollut markkinoilla. Siksi Pattillon tasoisen pelaajan löytyminen tuli Vilppaan johdolle hieman puskista.
– Olemme olleet erittäin kärsivällisiä uuden pelaajan hankinnassa, sillä markkinoilla ei ole ollut kovin laadukasta tarjontaa. Jos ennakkotiedot Pattillosta pitävät paikkaansa ja kuntokäyrä ei ole painunut aivan pohjalukemiin, salolaiskatsojille on tarjolla mieluisaa katseltavaa. Hän tuo Vilppaaseen kaivattua levyrivoimaa ja korintekouhkaa, blokkiuhasta puhumattakaan, toteaa joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen uudesta hankinnasta.

Las Vegasissa nykyään asusteleva Pattillo aloitti yliopistouransa nykyisen NBA:n huipputähden Blake Griffinin joukkuekaverina Oklahomassa, mutta muutti loppuajaksi Western Kentuckyn riveihin. Viimeisen kauden statsit näyttivät lukemia 13.7 pistettä, 9.1 levypalloa ja 1.8 torjuntaa per peli.

Kauden 2011-2012 Pattillo pelasi D-liigaa Bakersfield Jamin riveissä (14.4/7.3) ja kävi perään Atlanta Hawksin kesäleirillä. Seuraavaksi kaudeksi hän sai sopimuksen Etelä-Koreaan, jossa Anyang KGC nautti miehen palveluista 17.7 pisteen ja 7.3 levypallon veroisesti.
Viime kaudella hän vietti preseasonin Italian SerieA:n Sassarin testattavana, mutta siirtyi kauden alussa Turkkiin. Best Balikesir Basketbol Kulubussa syntyivät tehot 20.9/10.0 ja Pattillo oli sarjan pistekakkonen, levyissä seitsemäs ja riistoissa ykkönen (2.3). Alkukeväästä mies siirtyi taas loppukaudeksi Etelä-Koreaan (Sonic Boom KT).
– Toivottavasti ei tule mutkia matkaan ja Pattillo nähdään Salossa lauantaina. Hän on liikkuva, ulottuva, urheilullinen ja erinomainen levypallopelaaja. Kokoisekseen Pattillo on hyvä pallonkäsittelijä ja juoksee kenttää hyvin. Monipuolinen mies pystyy pelaamaan niin nelos- kuin vitospaikalla, luettelee päävalmentaja Mikko Tupamäki lasvegasilaisen avuja.

Vilpas on aloittanut Korisliigan Perniöstä lainatulla Paul Harrisonilla (203). Harrison pelasi keskiviikkona kolmannen ja viimeisen pelinsä Vilppaassa ja edustaa loppukauden PeU Basketia I divisioona B:ssä. Vilppaassa hän pelasi keskimäärin 26 minuuttia tehoilla 9.3/6.3.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: