Juho Nenonen palaa Argentiinaan

juhonenonen
Keltaiseen rannekelloon sonnustautunut kapteeni Nenonen seurasi tiistaina Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ottelua Ranskaa vastaan Helsingin jäähallin ringsidekatsomossa yhdessä muiden suomalaisartistien kanssa

Pitkä arvailu Salon Vilppaan Korisliigajoukkueen kapteenin Juho Nenosen ensi kaudesta sai vihdoin varmistuksen.
28-vuotias Nenonen suuntaa elokuun puolivälissä takaisin Argentiinan pääsarjaan, jossa hän pelasi kuukauden verran loppukeväästä. Tällä kertaa Club de Regatas Corrientesin vaaleansininen peliasu muuttuu todelliseen huippujoukkueen Ciclista Olimpico de La Bandan mustavalkoisiin.
Vilppaan kannalta Nenosen lähtöpäätös on tietysti kaksijakoinen. Värikäs ja pidetty kapteeni olisi pidetty seurassa enemmän kuin mielellään, mutta toisaalta miehelle toivotaan nousujohtoista uraa Argentiinan auringon alla.
– Tottakai Juhon kaltaisen persoonan menetys kirpaisee, vaikkei lähtö millään muotoa yllätys ollutkaan, niin Juho kuin hänen agenttinsa Jan Wieland pitivät meidät täysin ajan tasalla koko sopimusneuvottelujen ajan. Juho oli meille kapteeni isolla K:lla – niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Täytyy kuitenkin iloita miehen puolesta. Pelaaminen ulkomailla ammattilaisena on ollut Juholle pitkäaikainen unelma ja sen tavoittelemisesta ei voi olla harmissaan. Joukkueen kannalta Juhon lähtö on tietysti menetys, mutta yhden oven sulkeutuminen avaa yleensä oven jollekin muulle. Olemme kuitenkin kesän rekrytoinneilla jo varautuneet tilanteeseen ja nyt kun Juhon lähtö varmistui tiedämme mille tontille viimeistä ulkomaan apua haetaan. Todettakoon nyt vielä, että on se mahtava juttu, että Vilppaasta ponnistetaan eteläisen Amerikan ”euroliigaan” toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen.
Nenosen lähtöön on Salossa pystytty valmistautumaan jo kesän ajan, sillä Vilpas-kapteeni pelasi erinomaiset pudotuspelit Club de Regatas Corrientesin riveissä. Vaalean viikingin esitykset huomattiin muissakin Argentiinan liigan seuroissa ja tarjouksia oli pöydällä useampiakin.
Nenosen lopullinen valinta osui yhteen mestarisuosikeista, Ciclista Olimpico de La Bandaan. Se voitti viime kaudella Argentiinan runkosarjan, mutta putosi välierissä hopealle yltäneelle La Unionille. Joukkuetta valmentaa Fernando Duro, joka voitti Argentiinan maajoukkueen kanssa olympiakultaa 2004. Olimpico pelaa myös Copa Sud Americanaa eli Etelä-Amerikan cupia. Siihen osalllistuvat parhaat joukkueet mm. Argentiinasta, Brasiliasta, Venezuelasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: