Kirkonkylän uusi koulu vihittiin Perniössä

Perniön kirkonkylän uusi koulurakennus vihittiin käyttöön viime viikolla.

Perniön kirkonkylän uusi koulurakennus vihittiin käyttöön viime viikolla kakkukahvien kera.

Suunnitelmien mukaan reilut 13 miljoonaa euroa maksanut koulu on reilun 250 esi- ja alakoululaisen opinahjo ja yli 30 aikuisen työpaikka.

Lupajantien varrella entisen lukion tontilla sijaitsevassa Kirkonkylän koulussa on uusi liikuntasali, joka palvelee kyläläisiä kouluajan ulkopuolella.

Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sanoi vihkiäistilaisuudessa, että uudet tilat ovat täynnä mahdollisuuksia niin kasvatuksen, opetuksen kuin koko yhteisön vahvistumisen ja toiminnan kehittämisen näkökulmasta.
-Muunneltavat ja turvalliset tilat ovat pohja, jolle jatkuvan oppimisen polkua on hyvä rakentaa. Uusi koulurakennus on alusta, jolle toimiva työyhteisö rakentuu. Kirkonkylän koulu tarjoaa upeat puitteet erilaiselle vapaa-ajan toiminnalle ja edistää myös tätä kautta yhteisön hyvinvointia.

Sivistystoimen terveiset tuonut Pia Stoor sanoi, että Kirkonkylän koulu on suunniteltu uuden oppimisympäristön ja oppimisen mallikouluksi.
-Tässä koulussa yhdistyvät monipuoliset ja monikäyttöiset muunneltavat oppimisen tilat. Uusi oppimisympäristö on turvallinen ja innostaa oppimaan, sillä koulun tiloissa on otettu huomioon eri-ikäisten oppijoiden erityispiirteitä ja tarpeita.

Stoorin mukaan uudessa koulussa on panostettu ratkaisuihin, jotka tukevat oppijoiden hyvinvointia.
-Koulun tilat ovat joustavia ja muunneltavissa koulun ja esiopetuksen tarpeiden mukaan. Tämän päivän koulussa oppilaat eivät enää vain istu pulpettiensa takana eikä opeteta vain luokan edessä.

Kirkonkylän uudessa koulussa hyödynnetään monipuolisesti kaikkia koulun tiloja, jotka mahdollistavat yhteisopettajuuden toteutumisen osana koulun arkea.
-Tilojen suunnittelussa ja kalustelussa on otettu huomioon yhteisöllinen oppiminen sekä kestävä tulevaisuuden rakentaminen. Koulu on rakennettu kestämään kymmeniksi vuosiksi ottaen huomioon oppimisympäristön muuttuvat tarpeet, joita ei välttämättä vielä osata tunnistaa.

Stoor sanoi, että koulun rakentaminen on investointi lapsiin ja nuoriin ja tulevaisuuteen.
-Osaamiseen panostaminen uuden koulurakennuksen myötä on merkittävä resurssointi päättäjiltä ja viestii kaupungin arvostuksesta kasvatusta, opetusta ja liikuntapalveluja kohtaan.

Rehtori Sirkku Leikkonen kertoi yhdessä oppilaskunnan hallituksen jäsenten kanssa ajatuksia uudesta koulusta.
-Olemme saaneet syksyn opiskella valoisissa ja puhtaissa, modernisti kalustetuissa oppimisen tiloissa, joissa myös tekniikka on uusintauutta. Syksy täällä uudessa koulussa on ollut vielä erilaisten asioiden harjoittelemista, koulun varustelua ja viimeisiä kunnostuksia sekä säätöjä.

Leikkosen mukaan arki sujuu jo mainiosti ja monet asiat ovat loksahtaneet paikoilleen.
-Otamme asioita haltuun yksi kerrallaan. Pyrimme siihen, että ihan jokaisella olisi hyvä ja turvallinen olla täällä Kirkonkylän koulussa.

Turun yliopiston professorin Mirjamaija Mikkilä-Erdmannin mukaan Perniön kyläkoulu on esimerkki siitä, että Salo toimii ennakoiden ja varautuen tulevaisuuteen. Hän kävi läpi yliopiston ja Salon kaupungin Oppiva Salo -hankkeita, jotka ovat palvelleet niin oppilaita, opettajia kuin rehtoreita.
-Tämä juhla on osoitus siitä, että Salo luottaa koulutukseen ja uskoo sivistykseen. Vaikeina aikoina pitää varautua ja jaksaa suunnitella, kurkottaa tulevaisuuteen ajattelemalla, että sivistys, taidot, tieteet ja aineeton kulttuuri auttavat ihmistä sopeutumaan ja näkemään valoa silloinkin kun on pimeää.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: