Kurpitsaviikot alkoivat Salossa

Viikonloppuisin linja-autokuljetus torilta Veturitallin ja Prisman kautta kurpitsapuistoon

Kuva: Seppo Hurve

Rannikon puutarhan Kurpitsapuisto avautui maanantaina Halikon museosillan kupeeseen.

Naantalilaiset ystävykset Laura Laine ja Lotta Suominen ihastelivat Kurpitsapuiston tunnelmaa avausiltana Adessan (3) ja Adelen (6) kanssa.
-Lapset halusivat tänne jo viime vuonna mutta emme ehtineet. Nyt pääsimme, Lotta-äiti kertoo.

Nelikko viihtyi uudessa ja entistä isommalle alueelle rakennetussa Kurpitsapuistossa.

Myynnissä oli heti alkuillasta perinteistä kurpitsamakkaraa grillistä syötäväksi tai vaikka kotiin viemisiksi.
-Toi on kaunis, koska se näyttää ihan kissalta, Adele sanoi ja osoitti kauniisti kaiverrettua lyhtyä.

Kurpitsapuiston isännän Esa Rannikon mukaan alueelle on raivattu lisätilaa, joka tulee tarpeeseen varsinkin ruuhkaisimpina päivinä. Maanlaajuiseen suosioon nousseessa kurpitsatapahtumassa vieraili viime vuonna Rannikon arvion mukaan jopa 250 000 kävijää.

Saloon matkaavista kurpitsakävijöistä halutaan pitää tänä vuonna entistä parempaa huolta koko kaupungin voimin ja tarjota Kurpitsaviikoilla paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.

Linja-autokuljetus ja halikkolaisten yhdistysten apu on elintärkeää Kurpitsaviikkojen onnistumiselle.
-Parin viikon aikana tehdään arviolta 10 000 kurpitsalyhtyä ja kaikkiaan täältä lähtee kävijöiden mukaan jopa satatuhatta kurpitsaa. Kaikki puistossa olevat lyhdyt ja kurpitsat ovat myytävänä; uusia tehdään sitä mukaa kun vieraat vievät mennessään, Rannikko lupaa.

Varastoissa on toistatuhatta häkkiä täynnä kurpitsoja ja pelloilla aumoissa peitettyinä vielä lisää.

Kurpitsaviikot on tarkoitettu hyvän mielen tapahtumaksi kaiken ikäisille. Kurpitsalyhdyt ovat käsin kaiverrettuja ja ainutkertaisia.
-Siinä menisi pienellä ihmisellä maailma sekaisin, jos ihastuu tiettyyn lyhtyyn eikä saisi sitä mukaansa. Olen nähnyt sosiaalisessa mediassa kuvia lapsesta, joka käy aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä katsomassa pihalla olevaa kurpitsaansa, Rannikko kertoo.

Hän tietää Kurpitsaviikkojen kiinnostavan.
-Osa käy monta kertaa, joku tulee ensimmäisen kerran. Jos lunta ei tule kolmeakymmentä senttiä, uskon että kävijämäärä voi jopa kasvaa aiemmasta.

Vuodet ovat viljelijöillekin erilaisia, tämänvuotisen sadon pelasti syksy.
-Sato se olisi pienikin. Ja sitä kannattaa aina juhlia, jos jotain tule laariin. Aina ei tarvitse olla yltäkylläisyyttä.

Kurpitsapuiston kahvilaa palvelee kaksi kioskia, joista voi ostaa monenlaista kurpitsasta jalostettua. Grillattua kurpitsamakkaraa myydään samassa kojussa kuin mehuja, hilloja ja makkarapaketteja.
-Muffinsseja, piirakoita, donitseja, kakkua, keksejä ja mitä kaikkea niitä onkaan, Rannikko luettelee.

Rannikko kiittää halikkolaisia yhdistyksiä ja yrityksiä tapahtuman laajentamisesta ja osallistumisesta yhteisiin ponnistuksiin. Salon kaupunki ja SSO vastaavat linja-autokuljetuksen kustannuksista ja kaupungin avustuksella huolehditaan alueen ja tienvarren turvallisuudesta.

Kurpitsapuiston linja-autokuljetus kulkee reittiä tori, Veturitalli, Prisma, Kurpitsapuisto, Rikalanmäki, Wiurila, Prisman, Veturitalli, tori.

Halikon yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro kertoo, että tänä vuonna tapahtuma on laajentunut entisestään Halikon alueella ja muuallekin Saloon. Mukana on kymmeniä toimijoita Rannikon kurpitsapuiston innoittamana.
-Osoitteesta kurpitsaviikot.fi löytyvät kaikki mukana olevat yhdistykset ja yritykset. Myös viikkojen ohjelmaan voi tutustua sivuillamme.

Isopuron mukaan tavoitteena on järjestää yhteisöllinen kokonaisuus, josta on iloa paikkakuntalaisten ja vierailijoiden lisäksi myös alueen yhdistyksille ja yrityksille.

Pekka Mäenpää

Naantalilaiset ystävykset Laura Laine ja Lotta Suominen ihastelivat Kurpitsapuiston tunnelmaa avausiltana Adessan (3) ja Adelen (6) kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: