Kurpitsaviikot Salossa jo viidennen kerran

Halikon yrittäjien puheenjohtaja Päivi Isopuro ja Rannikon puutarhan Esa Rannikko uskovat, että Kurpitsaviikkoja on mahdollista kasvattaa edelleen koko Salon kattavaksi tapahtumaksi.

Salossa vietetään jo viidettä kertaa suureen suosioon nousseita Kurpitsaviikkoja.

Maanantai-iltana avattu Kurpitsapuisto Halikon museosillan kupeessa keräsi tänäkin vuonna heti ensimmäisenä iltana satoja kävelijöitä alueelle.

Kurpitsapuiston ideoinut yrittäjä Esa Rannikko kertoi, että maanantai-iltana pellolle oli tuotu noin 3000 kaiverrettua kurpitsaa, joista 1400 oli saanut sisälleen kynttilän tunnelmaa luomaan.
-Viime vuonna henkilökuntamme kaiversi parhaimpana päivänä myyntiin yli 5000 kurpitsaa. Tänä vuonna kurpitsaviikkojen aikana myymme ehkä noin 60 000 erilaista kurpitsaa.

Rannikon tilalla on viljeltynä kurpitsaa noin 28 hehtaaria, joista 13 hehtaaria on tutunväristä ”halloweenia”.
-Meillä on kaikkiaan 36 erilaista lajiketta. Osaa viljellään koemielessä, joitakin tuotteita on vain meidän brändillä kaupoissa, Esa Rannikko kertoo.

Hänen mukaansa ihmiset eivät vielä kovin paljon käyttä kurpitsaa, mutta koko ajan osaaminen kehittyy. Esimerkiksi myskikurpitsan kulutus on kasvanut 10 vuodessa valtavasti eikä se ole enää siksi mikään trendipiikki.
-Ilmiö ruokkii itseään. Myskikurpitsa on yksi helpoimpia tehdä ruokaa, sillä sen maku on miellyttävä myös lapsille.

Esa Rannikko sanoo, että kurpitsan käyttö kotien keittiöissä lisääntyy muun muassa maa- ja kotitalousnaisten ja kaupparyhmien reseptiikan innoittamana.

Rannikon mukaan Kurpitsapuisto työllistää tänä vuonna jopa 180 ihmistä ja varsinkin kaivertajilla riittää tekemistä.
-Silloin ensimmäisenä vuonna aloitimme hiukan sattumalta, kun kurpitsoja tuli liikaa. Henkilökunta innostui kaivertamaan niitä ja osa vietiin Mahtimiehen tien varteen. Sitten huomasimme, kuinka ihmiset pysähtyivät ottamaan kuvia ja jakamaan niitä somessa.

Alkuun kynttilät hankittiin naapurista Kynttilätuotteelta, mutta iso tulipalo vei jatkomahdollisuudet, vaikka sammutustöissä tehtiin kaikki voitava.
-Tämä kurpitsapuisto on meidän suurin vuosittainen markkinointitempauksemme. Samalla rakennamme omaa brändiämme. Kurpitsapuiston tarkoitus on alusta saakka ollut se, että se pystyisi maksamaan itse itsensä. Viime vuonna ei siihen ihan päästy, Rannikko kertoo

Kurpitsapuistosta on käyty hakemassa ideoita eri puolille Suomea teiden varsille, kyliin ja kauppoihin. Ne toimivat hyvin somisteina ja koristeina.

Kurpitsaviikoilla käytiin viime vuonna eri puolilta eteläistä Suomea ja ylempääkin.

Esa Rannikko ja Halikon Yrittäjät iloitsevat siitä, että myös Salon kaupunki ja yrittäjät eri puolilla ovat innostuneet tapahtuman mahdollisuuksista.
-Viime vuonna maatilamatkailuyritykset saivat osin myös kurpitsaviikkojen vuoksi syyslomanviettäjiä Saloon. Tämäntapaista kehitystä toivon edelleen.

Halikon yrittäjät lähti viime syksynä kehittämään kurpitsatapahtumaa yhteistyössä Esa Rannikon kanssa.

Puheenjohtaja Päivi Isopuro sanoo, että mahdollisuuksia kasvattaa hyvän mielen tapahtumaa on edelleen.
-Saimme tänä vuonna mukaan entistä useamman halikkolaisen yrittäjän. Lähetimme kutsun myös muille Salon yrittäjäyhdistyksille; tästä voi kehittyä vielä koko Salon kattava tapahtuma.

Salon kaupunki on osallistunut kurpitsaviikkojen markkinointiin ja esimerkiksi Suur-Seudun Osuuskauppa järjestää viikonloppuisin ilmaisen bussikuljetuksen Prisman pihalta kurpitsapellon läheisyyteen.
-Pysäköinti ja liikkuminen alueella pimeässä on voitava tehdä turvallisesti, Salon Urheiluautoilijat ry huolehtii liikenteenohjauksesta päivittäin. Prisman bussikuljetus helpottaa valtavasti liikennettä ja parkkipaikkojen saatavuutta. Me Halikon Yrittäjät toimimme osaltamme näin liikenteenturvallisuuden takaamiseksi, Isopuro sanoo.

Salon kaupunki tekee kurpitsaviikkojen kanssa yhteistyötä osallistumalla järjestelyjen ja muun muassa liikenteenvalvonnan kuluihin maksimissaan 10 000 euron summalla.

Salon kaupungin infokontti palvelee ulkopaikkakuntalaisia kurpitsapuistoa vastapäätä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: