LP Viesti Suomen mestariksi

 

LP Viesti3
LP Viestin Suomen mestaruusjoukkue
LP Viesti
Iida Murto ja Ronja Heikkiniemi kultamitalit kaulassa.
LP Viesti2
Viktoria Tuchashvilin ja Lena Lymarevan mestaruushymyt.

LP Viestin valtaa kotimaisen naislentopallon ykköspaikalla ei horjutettu tälläkään kaudella, sillä neljäs finaali päättyi Salohallissa odotetusti voitonjuhliin.
LP Viesti voitti LP Kangasalan suoraan kolmessa erässä (25-15, 25-10, 25-18) yli 1400 katsojan iloksi.
Uransa mestaruusjuhliin päättänyt Viktoriia Tuchashvili pyöritti mestareiden peliä tavoilleen uskollisen komeasti ja joukkue pelasi todella ehjän ottelun. Ottelun päätyttyä Viki jätti tunteikkaat jäähyväiset katsojille mikrofonin välityksellä.
Ratkaisevan finaalin paras pistenainen oli Dubravka Rakic tehoin 18/+14.
LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen kehui ansaitusti joukkuettaan.
– Olimme tänään, niin hyviä ettei meitä olisi suomalainen joukkue tänään voittanut. Joukkue oli asenteellisesti todella kova. Tänään syöttömme oli kova ja jos vastaanotto on tuota luokkaa kuin tänään, on homma helppoa. Tämä on tähän saakka paras suomalainen naisjoukkue, mutta katsotaan mitä tapahtuu ensi kaudella.
LP Kangasala juhlii tänään upeaa hopeamitalia. Päävalmentaja Tuomas Alatalo antoi tunnustusta mestareille.
– Meillä oli tänään todella kova LP Viesti vastassa. Pelasimme ensimmäisessä erässä hyvin ja saimme 15 pistettä, kertoo vastustajan hyvyydestä. Toinen erä meni ohi, mutta kolmanteen ladattiin taas kerran hyvin. Kotijoukkueella oli kansainvälisen tason syöttö.
– Epäilen, että syksyllä ei kauhean moni uskonut meidän yltävän finaaleihin. Olen todella ylpeä kotimaan osastostamme mitään ulkolaisvahvistuksilta poisottamatta.
LP Viestin mitalisaldo on nyt seuran historiassa seitsemän kultaa, neljä hopeaa ja yksi pronssi. Mitali oli kymmenes perättäinen.
Kotona LP Viesti voitti kaikki 17 otteluaan. Kotisalissaan kotimaan otteluissa salolaiset ovat hävinneet vain kerran maaliskuun 2008 jälkeen. Saldo on tämän jälkeen 118 voittoa 119:stä ottelusta.
LP Viestin mestarijoukkueesta Kaisa Jokiselle kultamitali oli jo seitsemäs ja mitali ennätyksellisesti yhdeksäs.
Jokinen liittyi komeaan seitsemän kultamitalistin joukkoon ensimmäisenä 2000-luvulla pelanneena.
Noora Kosonen voitti Dubravka Rakicin tapaan neljännen perättäisen SM-kullan LP Viestin riveissä. Toiseen mestaruuteensa ylsivät Roosa Koskelo (6 mitalia), Mira Hämäläinen (3), Iida Murto (2), Pia Kinnunen (4), Laura Pihlajamäki (5), Anu Ennok (3) ja Viktoriia Tuchashvili (2). Mestaruus oli puolestaan ensimmäinen Lena Lymarevalle, Venla Hyttiselle, Aino Linnamaalle, Ronja Heikkiniemelle ja Sonja Ahlqvistille.
Päävalmentaja Kari Raatikainen pokkasi neljännen Suomen mestaruutensa ja seitsemännen mitalin (4+3+0). Päävalmentajana mestaruus oli Raatikaiselle kolmas perättäinen. Kakkosvalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen nosti mitalisaldonsa naisten pääsarjassa nyt jo kahteentoista (7+4+1).

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: