LP Viestille murskavoitto, mestaruus katkolla lauantaina Salohallissa

LP Finaali OrPo
LP Viesti otti ylivoimaisen voiton OrPosta perjantaina Salohallissa.

LP Viesti murskasi OrPon perjantaina Salossa pelatussa neljännessä lentopallofinaalissa. Vieraat pysyivät tasan puoli erää LP Viestin kyydissä ja sen jälkeen orivetisten kyyti oli kovaa ja kylmää.
LP Viestin 3-0 (25-18,25-3,15-6) voitto mahdollistaa sen, että Salossa järjestetään huomenna lauantaina suuret kultamitalijuhlat.
LP Viestin Kari Raatikainen antoi ymmärtää suoraan, että joukkueen tavoite on voittaa huomenna ja ottaa kuudes peräkkäinen Suomen mestaruus.
–          Kyllä historiakin sitä puoltaa. Ei täällä ole monta tappiota tullut kotimaisia joukkueita vastaan. Mutta OrPo on vahva joukkue, Suomen toiseksi paras ja kaikkien on hyvä muistaa, että pelisarja on vielä kesken. Ratkaisupelin voittaminen on aina haasteellinen homma, Raatikainen totesi.
OrPon kapteeni Eeva Puukka ei muista edes junnusarjoissa hävinneensä erää 25-3, eikä sellaista muista kukaan myöskään voittaneensa SM-finaaleissa.
LP Viestin hurjan voiton avain oli se, että joukkue sai Noora Kososen takaisin kentälle ja samalla tutun paketin kasaan.
–          Vähän jännitti alussa, kun oli pidempi tauko alla. Meillä onnistui ihan kaikki ja kaksi viimeistä erää kulki niin hyvin, että päästiin tekemään ihan mitä haluttiin, Noora sanoi.
LP Viestin otteet olivat kahdessa viimeisessä erässä samaa luokkaa, joilla joukkue pärjäsi kauden kansainvälisissä peleissä.
–          Tomi (Lemminkäinen) kommentoi asiaa sillä tavalla, että nyt me pelattiin sillä tasolla, kun eurocupissa pelataan parhaimmillaan. Tämän tason saavuttaminen ei ole helppoa, mutta tänään onnistuttiin viemään peliä vahvasti. Jokainen pelaaja onnistui erittäin hyvin, päävalmentaja Kari Raatikainen sanoi.
Joukkueet kohtaavat huomenna klo 17.30 alkavassa viidennessä finaalissa ja jos LP Viesti sen voittaa, mestaruus on ratkennut. Jos Orpo vie pelin, finaalisarja jatkuu.
LP Viestin pelaajien teholukemat olivat kahden murskaerän myötä ennennäkemättömät  finaalitasolla: Dubravka Rakic 18/+18, Sini Häkkinen 11/+10, Noora Kosonen 12/+10, Kaisa Jokinen 8/+8 ja Anu Ennok 9/+6.
Viktoria Polischcukilla oli nautinnollinen tehtävä pyörittää salolaisten peliä ja Roosa Koskelo täydensi hienolla puolustuspelaamisellaan salolaisen seitsikon.
OrPolta vain Eliza Hynes selvisi edes kohtuullisin lukemin: 10/+1.
LP Viestin koko pelin teholukemat oli +53 ja OrPolla -13. Viestin hyökkäysprosentti oli pelissä 55 ja OrPon 22. Torjunnat menivät 11-2.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: