Saloa siivotaan kesäkuntoon

Kevät ja lumien sulaminen on tuonut näkyviin monenlaista roskaa teiden varsilla ja esimerkiksi jokirannassa.
Ympäristön siisteys on yhteinen juttu ja tärkeä asia Salon vetovoimaisuuden lisäämisessä. Siksi Salon kaupunki järjestää tänäkin keväänä mahdollisuuden osallistua yksin tai yhdessä siivoustalkoisiin, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia.
-Jo pienillä teoilla jokainen voi parantaa viihtyvyyttä ja kohentaa kaupungin ilmettä. Roskia voi poimia pois sieltä, missä niitä on, puistomestari Marja-Leena Laakso vinkkaa.
Yksi mahdollisuus tehdä hyvää on osallistua siivoustalkoisiin tänään torstaina klo 16-19 Salon torilla, jossa Hermanniseura järjestää yhteiset siivoustalkoot.
-Talkoolaisten käyttöön jaetaan torilla roskasäkkejä ja -pihtejä. Kaupunki hoitaa roskasäkkien poiskeruun sovituista keräyspaikoista. Osallistujille on tarjolla kahvia siivouspäivän päätteeksi.
Myös yritykset, koulut, päiväkodit, asukasyhdistykset tai vaikkapa urheiluseurat voivat osallistua yhteisen ympäristön siistimiseen järjestämällä siivoustalkoot ja keräämällä roskia lähiympäristöstään.
-Talkoolaisten käyttöön on noudettavissa roskasäkkejä. Kaupunki hoitaa roskasäkkien poiskeruun sovituista keräyspaikoista talkoopäivän päätteeksi. Keräyspaikoista voi sopia puistomestari Marja-Leena Laakson kanssa.
Salon torialueen lisäksi siivoustalkoita järjestetään lähiviikkoina useammassa paikassa. Tulossa on muun muassa tienvarsien, rantojen ja kylätalojen ympäristön siivoustalkoita.
Muurlan kotiseutumuseon piha-aluetta siivottiin jo tiistaina. Tulevana lauantaina 27. huhtikuuta siistitään paikkoja Särkisalokodin ympäristössä klo 9.30 alkaen ja sunnuntaina kokoonnutaan siivoustalkoisiin Perniön Ylikulman Yhteistalolle klo 13.
Tiistaina 7. toukokuuta putsataan Muurlan myllyn alueetta, kokoontuminen Kaukolantien ja Rapasuontien risteyksessä klo 18. Märynummella siistitään paikkoja keskiviikkona 15. toukokuuta ja kesä-heinäkuun vaihteessa Nurkkila-Ylönkylän Kirbackalla.
Kaupunki kannustaa kertomaan muillekin, missä ja miten Saloa on siistitty kesäkuntoon. Se onnistuu osallistumalla keskusteluun ja jakamalla kuvia Salon kaupungin somekanavissa yhteisillä hashtageillä #Salonkaupunki #siivoustalkoot.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: