Salon asuntokauppaa piristävät muualta tulevat ostajat

OPKK_edited
Pasi Salo ja Kenneth Sandberg kertoivat asuntokaupan tilasta.

Salon alueen asunnot kiinnostavat edelleen myös alueen ulkopuolelta muuttavia.
Viime kesän ja syksyn aikana joka kolmas Salon OPKK:n välittämien asuntojen ostajista tuli Salon alueen ulkopuolelta.
– Tämä ilmiö ei ole laantunut vaan jatkuu edelleen. Salosta löytyy, toimivien kulkuyhteyksien varrelta, hinta-laatusuhteltaan todella hyviä asuntovaihtoehtoja, joita on myös pikkuhiljaa alettu löytämään, myyntipäällikkö Pasi Salo Salon OP-Kiinteistökeskuksesta kertoo.
– Uudehkojen ja nykyaikaisten omakotitalojen kysyntä on ollut selvästi kasvussa Salossa. Myös julkisuudessa rajana pidetyn yli 200 000 euron omakotitaloilla on käyty kauppaa. Kaunpankäynnin edellytyksenä on, että talon ominaisuudet ovat balanssissa hinnan kanssa.
– Vielä kun vapaa-ajanasuntojen kauppa saadaan käyntiin, niin tästä vuodesta voi kaupallisesti tulla odotusten mukainen, kertoo Pasi Salo.
OP-Pohjolan mukaan asuntomarkkinoilla on kokonaisuutena nähtävissä pientä toipumista.
Kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandbergin mukaan helmikuussa erityisesti Helsingissä ja sen lähialueilla asuntokaupassa oli havaittavissa pientä piristymistä.
– Vaikka valtakunnallisesti kauppa käy edelleen aika tahmeasti, esittelyissä on käynyt alkuvuonna selvästi enemmän väkeä kuin loppuvuonna 2013.
OP-Kiinteistökeskusten alkuvuoden myyntiluvut ovat 22 % pienemmät kuin viime vuoden tammi-helmikuussa. Tosin vuoden 2013 alun asuntokauppaa vauhditti selkeästi varainsiirtoveron muutos. Muutos astui voimaan viime vuoden maaliskuussa.
Myös Salossa varainsiirtoveron muutos kiritti asuntokauppaa alkuvuonna 2013, joten myös Salon alueella alkuvuoden asuntokaupankäynti on ollut nihkeämpää kuin vuosi sitten.
– Maaliskuun osalta päästään jo viime vuoden kauppamääriin ja taidetaan ne parilla kaupalla jopa ylittääkin. Oikeastaan huhtikuun lopun jälkeen voidaan realistisesti verrata kaupankäynnin volyymeita viime vuoteen. Kokonaisuutena näyttäsi asuntokauppavuodesta tulevan viime vuoden kaltainen, kertoo myyntipäällikkö Pasi Salo Salon OP-Kiinteistökeskuksesta.
Vuoden tarkastelujaksolla hinnat ovat pääkaupunkiseudulla olleet pienessä nousussa ja muualla Suomessa ne ovat hieman laskeneet.
– Salon alueella lähiöissä sijaitsevien kerrostalo-asuntojen hinnat ovat joustaneet alaspäin. Uudehkojen rivitalo-asuntojen hinnoissa vastaavasti ei ole tapahtunut muutoksia, koska uudisrivitaloasuntoja on vähän tarjolla, kertoo Pasi Salo.
Salo kertoo myös, että OPKK vuokrasi viime vuonna Salossa yli 250 asuntoa Salon kaupungin vuokra-asuntojen lisäksi.
– Tällä hetkellä vuokraamista vähän jarruttaa vuokra-asuntojen vähyys markkinoilla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: