Salon osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista pääsee äänestämään

Kulttuurituottaja Suvi Aarnio ja hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska iloitsevat runsaasta määrästä monipuolisia ehdotuksia osallistuvaan budjettiin.

Salon kaupunki jakaa tänä vuonna 100 000 euroa niin sanotun osallistuvan budjetoinnin kautta erilaisten yhteisöjen ehdottamiin hankkeisiin.

Kaupungin hyvinvointikoordinaattori Hilpi Tanska kertoo, että ehdotuksia tuli määräaikana nelisenkymmentä.

– Muutamissa ehdotuksissa oli useampia ideoita tai moniosaisia toteutuksia saman teeman ympärillä.

Vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin teemoina ovat asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen, lapsiystävällisyys, elävät ja yhteisölliset kylät ja asuinalueet sekä kestävä kehitys.

Tanskan mukaan ehdotusten tekijöille kerrottiin ennakkoon, että heidän tulee olla sitoutuneita toteuttamaan ehdotuksensa itse.  Se on ollut tavoitteena alusta asti.

– Vielä ensimmäisenä vuonna 2021 kaikki toteutuneet ehdotukset tehtiin liikuntapalvelujen toimesta. Viime vuonna yhtä lukuun ottamatta yhteisöt toteuttivat kaikki hankkeensa itse.

Tanskan mukaan kaupunki haluaa kehittää osallistuvalla budjetoinnilla kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Siksi tämän vuoden ehdotuksista hyväksyttiin äänestysvaiheeseen vain ne, jotka myös tehdään ehdottajien toimesta.

– Ehdotusten yhteenlaskettu kustannusarvio on noin 155 000 euroa, kun käytettävissä oleva määräraha on 100 000 euroa.  Nyt kaupunkilaiset saavat äänestää, mitkä toteutetaan, Tanska sanoo.

Kaikista annetuista esityksistä 18 liittyy tapahtumiin ja kulttuuriin, 15 liikkumiseen, liikuntaolosuhteisiin ja liikuntatoimintaan ja seitsemän ympäristöön.

Yhdelle ehdotukselle voidaan myöntää maksimissaan 10 000 euroa.

Äänestämään pääsee osoitteessa salo.fi/osallistuvabudjetointi ajalla 30.3-12.4.

– Sen jälkeen työryhmä käy äänestystuloksen läpi. Jos sähköiseen äänestykseen osallistuminen ei ole mahdollista, paperisen äänestyslomakkeen saa kaupungin palvelupisteistä, joihin sen voi myös palauttaa.

Suurin osa määrärahan käytöstä päätetään äänestystuloksen perusteella, mutta kuitenkin vähintään 30 000 euron käytöstä päätetään työryhmän kokonaisarvion perusteella.

– Haluamme mahdollistaa sen, että myös pienempien alueiden ehdotukset voivat saada tukea, vaikka äänestyksessä eivät pärjäisikään. Teemme valittujen kanssa yhteistyösopimuksen ja rahat saa käyttöön jo keväällä.

Tapahtumat ovat asukkaille maksuttomia bussiretkiä lukuun ottamatta. 

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: