Salon Seppä -tunnustus kulttuuripersoona Pertti Falkstedtille

Muun muassa Lasten Laulukaupungin tapahtumista tuttu Pertti Falkstedt sai Salon Seppä -tunnustuksen, joka jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Salonjokilaakso

Pitkäjänteisen kulttuurityön ja monipuolisen talkootyön tekijä Pertti Falkstedt on saanut kulttuuriväen ensimmäistä kertaa jakaman Salon Seppä -tunnustuksen. Falkstedt on toiminut pitkään salolaisessa kulttuuri- ja yhdistyskentässä tehden talkootyötä kulttuuritapahtumien järjestämisessä. Hän on tuttu näky muun muassa Lasten Laulukaupungin tapahtumissa ja ohjelmallisilla sunnuntaitoreilla.

Kulttuurin ja taiteen merkitys yksilölle ja yhteisölle on merkittävä myös poikkeuksellisina aikoina. Salon kulttuurielämä nojaa vahvasti kolmannen sektorin ja vapaan kentän aktiivisuuteen, sekä yhteiseen kehittämiseen, missä talkootyöllä on suuri merkitys. Pertti Falkstedt onkin ollut edistämässä elävää kaupunkikulttuuria ja positiivista kaupunkikuvaa esimerkiksi torin ympyräparkin luisteluradan osalta.

Salon Seppä on uusi, tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Jatkossa tunnustus myönnetään vuosittain Kulttuurigaalassa. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Idean palkinnosta esitteli salolainen Timo Kesälä.

Salolaiset kulttuuriyhdistykset tekivät alkuvuonna ehdotuksia palkinnon saajista. Ehdotukset sisälsivät useita aktiivisia kulttuurin tekijöitä ja kulttuuriyhdistyksiä. Kulttuurikumppanit valitsi näistä viisi ehdokasta kulttuuriyhdistysten äänestettäväksi.

Salon Seppä -tunnustus sisältää Palkeet-kiertopalkinnon sekä salolaisen tekstiilitaiteilija Helena Sunin suunnitteleman ja toteuttaman teoksen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: