Salon Viihdelaulajien 60-vuotisjuhlakonsertti Provinssissa

Salon Viihdelaulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi 60-vuotisjuhlakonsertteihin.
Salon Viihdelaulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi 60-vuotisjuhlakonsertteihin.

Salon Viihdelaulajat järjestää lauantaina kaksi 60-vuotisjuhlakonserttia.

Ensimmäinen esitys alkaa Teatteri Provinssin päälavalla klo 15 ja toinen heti perään klo 18.
-Haluamme tarjota Pöytä on katettu -konsertista kaksi juhlakattausta, että mahdollisimman moni pääsee mukaan nauttimaan esityksestämme, puheenjohtaja Mia Blomqvist kertoo.

Kuoroa johtaa juhlakonsertissa Roope Pelo ja säestysryhmäksi on koottu Viihdeorkesteri, johon kuuluvat Juha Vuoristo (piano), Janne Kuusinen (harmonikka, syntikka), Petro Väyrynen (kitara), Topias Heikkinen (basso), Heikki Laaksonen (rummut) sekä konsertin jälkimmäisellä puoliskolla mukaan astuva Piazza Brassin combo Terhi Alm (trumpetti), Timo Inkinen (saksofoni) ja Anssi Örling (pasuuna).

Kuorolaisten ja säestävän orkesterin lisäksi lavalle nousee Salon Teatterista tuttu Pasi Nikula, joka saattelee laulujen lomassa yleisöä kuoron historian tapahtumiin. 
-Konsertin ohjelmistossa kuullaan lauluja, joita on esitetty jonkun artistin toimesta aikoinaan vähintäänkin 30 000 hengen yleisölle, stadioneilla tai muilla suurilla estradeilla. Enempää emme paljasta, ohjelmiston näkee sitten ovelta saatavasta käsiohjelmasta.

Kuoron ohjelmatoimikunta onkin tehnyt ohjelmistoa kootessaan tutkimuksia Internetin ihmeellisessä maailmassa.
-Ohjelmiston suunnittelu on aloitettu jo vuonna 2022, jotta saatiin myös tilattua ja teetettyä valittuihin lauluihin kuorosovituksia. Uusia sovituksia kuorolle ovat tehneet mm. Juha Vuoristo, Janne Kuusinen ja Saku Nikkanen. Puhaltimien sovitukset on tehnyt Riku Pelo.

Konserteissa kuullaan lauluja, joita ovat esittäneet muun muassa Apulanta, Haloo Helsinki, Hector, Metallica, Beatles ja Sunrise Avenue. 

Ensimmäisen kerran kuoron 60-vuotisen historiassa järjestetään kaksi konserttia samana päivänä.
-Aiemmin on toki käynyt, että kun sali on myyty täyteen, niin sitten on kahden viikon päästä järjestetty uusi konsertti. Yhteensä mukaan mahtuu reilut 700 kuuntelijaa.

Viihdelaulajat kertovat, että isoa juhlavuotta pitää viettää isosti. Juhlavuosi jatkuu myöhemmin ja Viihdelaulajia on mahdollista nähdä ja kuulla kevään aikana ainakin Salon Seiskassa ja eri kirjastoissa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: