Saloon avataan parkour- ja sirkussali

Salon tulevan parkour- ja sirkussalin rehtori Juho Sarno on tyytyväinen, että sopiva harrastustila löytyi Salosta.
Pitkän sirkustaustan omaava Sarno löysi nopeasti kuvauspaikan uudesta salista.

Parkour- ja sirkusharrastus rantautuu nyt toden teolla Saloon. Parkour Akatemia järjesti viime syksynä Salossa kokeiluna muutaman ulkoryhmän. Ryhmät täyttyivät nopeasti ja palaute oli positiivista, jonka johdosta Parkour Akatemia lähti etsimään Salosta toimitilaa, jossa voitaisiin harrastaa ympäri vuoden niin ulkona kuin sisällä. Sirkuskurssit alkavat samassa toimitilassa myöhemmin.
-Toimitilamme rakentuu niin, että voimme tarvittaessa siirrellä rakennelmia ulos riippuen sääolosuhteista. Alussa toimintamme lähtee parkourilla liikkeelle, mutta tuomme sirkustoiminnan mukaan ehkä jo kevään aikana, sillä minun oma taustani on vahvasti mukana sirkuksessa, kertoo Juho Sarno, Salon tulevan parkour- ja sirkussalin rehtori.

Sarnon mielestä kaikille tekee hyvää liikkua ja tutustua oman kehonsa mahdollisuuksiin. Myös leikki tekee ihan jokaiselle hyvää.
-Alkuun meillä tulee olemaan paljon lasten ja nuorten ryhmiä sekä perheryhmiä. Aikuisten ryhmiä otetaan jossain vaiheessa mukaan, ja toimintaa on tulossa myös erityisryhmille eli tämä harrastus sopii monipuolisesti ihan kaikille, Sarno kertoo.

Parkour- ja sirkusharrastukselle ei ole ala- eikä yläikärajaa, sillä kaikki tehdään aina jokaisen omien kykyjen mukaan. Parkour on tapa katsoa esteitä, esineitä ja olemassa olevia rakennelmia uudella tavalla, katsoa mitä niiden kanssa voisi tehdä. Käytännössä parkourin fyysisiä osa-alueita on tasapainoilu, kiipeily, esineiden ylittämiset ja alittamiset, heilahdukset, swingit ja hypyt.
-Parkourissa on myös eräs tärkeä aspekti nimittäin kunnioittaminen. Koska parkour tapahtuu pääasiassa ulkotiloissa ja julkisissa tiloissa, pitää olla kunnioittava suhtautuminen sekä tilaa että myös kaikkia muita tilassa olijoita kohtaan. Samassa myös kunnioitus omia pelkoja, omia rajoja ja omia kykyjään kohtaan, eli pyritään lähestymään itsensä ylittämistä mahdollisimman turvallisesti, ei lähdetä ylittämään omia rajoja liian lujaa, lisää Sarno.

Parkourharrastus ei ole välineurheilua, eli mukaan voi lähteä hyvin matalalla kynnyksellä. Ainoastaan kengät olisi hyvä olla sellaiset, jotka istuvat suhteessa hyvin napakasti jalkaan.
-Myöhemmin toimintaan aktivoituva sirkusharrastus on sitten fyysisen taiteen laji, ja niissä on paljon yhtymäkohtia parkourin kanssa, mutta sirkustunneilla harjoitellaan enemmän sirkukseen liittyviä tehtäviä, tekniikoita, erilaista akrobatiaa, ryhmässä toimimista, esiintymistä ja ilma-akrobatiaa, Sarno kertoo.

Tulevalla salilla on mahdollisuus viettää myös virkistyspäivätilaisuuksia tai syntymäpäiväjuhlia, ja sitä voidaan vuokrata myös päivisin esimerkiksi erityis-, harrastaja-, tai kouluryhmille sekä liikuntaseuroille.

Tammikuussa tulevaa parkoursalia valmistellaan ja viimeistellään Meriniityssä ja ovet avautuvat helmikuun alussa. Ilmoittautuminen aukeaa jouluviikolla Parkour Akatemian nettisivuilla.

Sari Tuomi

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: