Salossa valmius laajentaa nykyisiä työllistämistoimenpiteitä

Microsoft on tänään antamassaan tiedotteessa ilmoittanut suunnitelmistaan lopettaa Microsoft Mobile Oy:n toiminnan.  Tiedotteen mukaan yhtiö on aloittamassa asiaa koskevat yt-neuvottelut.
– Vaikka Microsoftilla ei enää ole Salossa toimipistettä, koskee tämä ilmoitus miltei 300 Microsoftin muualla sijaitsevissa toimipisteissä töissä käyvää salolaista, pahoittelee kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.
– YT-neuvottelujen lopputulos ei ole tiedossa, mutta meillä on Salossa valmius laajentaa nykyisiä työllistämiseen ja huippuosaamisen uuteen hyödyntämiseen tähtääviä toimenpiteitä, lupaa Rantakokko ja jatkaa, että parhaillaan Saloon rakentuva teollisen internetin (IoT) osaamiskeskittymä sekä tarvitsee lisää osaajia että tarjoaa nyt mahdollisesti työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia.

Tiedotteessaan Microsoft on myös ilmoittanut jatkavansa henkilöstön uusia uria tukevaa Polku-ohjelmaa. Salo on tehnyt tiivistä ja tuloksekasta yhteistyötä jo aiemmin Nokian vastaavan Bridge-ohjelman ja meneillään olevan Polku-ohjelman puitteissa.
– Meillä on ollut yhteinen tavoite varmistaa, että ihmisten osaaminen säilyy ja kehittyy. Salossa on ollut ilo huomata, että osaajille on kysyntää niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Lisäksi ilahduttaa, kuinka osaajayhteisöstä on jo syntynyt yrittäjyyttä. Tähän startup-kuhinaan on hyvä uusienkin tulijoiden sijoittua, toivottaa tervetulleeksi Rantakokko.
– Salo menetti kännykkäkaupunki-imagonsa viime kesänä, kun Microsoft päätti sulkea tuotekehitysyksikkönsä Salossa. Tämä ilmoitus päättää matkapuhelinliiketoiminnan yhden aikakauden koko Suomessa. Toisaalta jatkuvasti kuulemme signaaleja siitä, kuinka kertynyt osaaminen uudistaa muita toimialoja ja itse matkapuhelinliiketoimintaa. Arvailujen ja spekuloinnin aika on päättynyt, toteaa Rantakokko.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: