SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér uskoo kaupan alan muutoksen nopeutuvan edelleen

Suur-Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Tapio Finér näkee eteenpäin katsovan kehittämisen vahvuudeksi yritystoiminnassa.
 

Pekka Mäenpää
 
Reilu vuosi sitten Suur-Seudun Osuuskaupan toimitusjohtajaksi valittu Tapio Finér näkee paikallisosuuskaupan tulevaisuuden valoisana. Mutta työtä on tehtävä ja hereillä on oltava.
– Muutos ei arvioiden mukaan ole koskaan ollut näin nopeaa kuin nyt. Eikä se tule koskaan olemaan näin hidasta. Seuraavan 10 vuoden aikana tulee tapahtumaan enemmän kuin viimeisen 40 vuoden aikana. Yksi strateginen kysymys on, miten tulevaisuudessa voimme parhaiten toimia kotiseutumme hyväksi kun paikallisuuden merkitys muuttuu, Finér miettii.

Hän puhuu mielellään asioiden tasapainosta. Yritystoiminnassa tasapainoinen johtaminen tarkoittaa hänen mukaansa muun muassa ihmisten ottamista mukaan päätöksentekoon.
– Operatiivisen tuloksen tekemisen ohessa pitää nähdä koko ajan tulevaisuuteen. Mihin ala on menossa ja mihin me olemme menossa, Finér sanoo.

Hänen mukaansa SSO:n kulmakiviä ovat rohkeus, vastuullisuus ja avoimuus myös tulevaisuudessa.
– Tulevaisuuteen peilaava suunnittelu ja asiakaslähtöisyys ovat lähellä minun ajatteluani. Usein törmää siihen, että iso osa tekemisestä keskittyy vain tähän hetkeen, silloin lainataan helposti tulevaisuudesta.

Lohjalla asuva toimitusjohtaja näkee SSO:n mielellään edelläkävijänä.
– Meidän on jatkossakin uskallettava tehdä päätöksiä ja investointeja. One step ahead on ajatus, jota olen kuljettanut pitkään mukanani. Se tarkoittaa, että ollaan mielellään askel edellä markkinaa ja muutosta.

Suur-Seudun Osuuskauppa on pohtinut jo pitkään ruoan verkkokaupan aloittamista. Ensimmäisiä askeleita otettaneen Nummelan Prismassa jo tämän vuoden aikana. Pikkuhiljaa edetään Lohjalle ja Saloon.
– Asiakkaiden odotukset ruoan verkkokauppaa kohtaan ovat kasvaneet. Ajankohta on tarkkaan mietittävä; laskelmiemme mukaan ainakin kaksi ensimmäistä vuotta ovat taloudellisesti kannattamattomia, Finér sanoo.

Toimitusjohtaja Finér siirtyi SSO:n palvelukseen Euroopan toiseksi suurimman leipomoalan yrityksen Lantmännenin Suomen ja Baltian toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sinebrychoffin markkinointijohtajana sekä yli 10 vuotta johtotehtävissä Tradekassa ja Wihurilla.
– Itse asiassa SSO on neljäs osuustoiminnallinen yritys, jossa työskentelen. Toimimme kahden maakunnan alueella ja sen jollain tavalla aistii myös alueellisena ajattelutapana. Työmme hedelmät hyödyttävät kuitenkin kummankin seutukunnan talouselämää, Finér sanoo.

Tulevat asiakasomistajavaalit ja kesätyöntekijöiden rekrytointi ovat molemmat paikallista osallistamista, joka on osa SSO:n arkea. Toimitusjohtaja näkee yhteistyön tärkeänä myös esimerkiksi Salon kaupunkia kehitettäessä.
– Salon samoin kuin Lohjan sijainti antaa mahdollisuuden väestömäärän kasvamiseen tulevaisuudessa. Toki kaupunkien sisällä on kasvualueita ja niitä, joista väkeä muuttaa kaupunkiin. Viimeiset vuodet ovat olleet Salossa haasteellisia, mutta kyllä täällä tullaan pärjäämään.
 
SSO:n edustajistovaalien ehdokasasettelu on parhaillaan menossa. Asiakasomistajilla on mahdollisuus vaikuttaa kauppansa tulevaisuuteen.
-Odotukset vastuullisuutta ja kestävää kehitystä kohtaan kasvavat alati ja yrityksiltä odotetaan tekoja niin globaalien haasteiden kuin arjen ongelmakohtien ratkomiseksi. SSO haluaa olla osaltaan alueensa muutosmoottori ja haastaa asiakasomistajia pohtimaan mitä toiveita heillä on alueemme kehittämiseksi, toimitusjohtaja sanoo.

Asiakasomistajilta kysellään paikallistoiveita ehdokasasettelun yhteydessä.
– Omaa paikallistoivettaan voi lähteä edistämään asettumalla ehdolle. Mielenkiinnolla odotamme, mihin suuntaan asiakasomistajamme osuuskauppaa kehittäisivät.

SSO työllistää tulevana kesänä noin 300 nuorta. Henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo kertoo, että SSO on osana S-ryhmää tänäkin vuonna yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppaneista.
– Haluamme olla Suomen vastuullisin ensimmäisten työkokemusten tarjoaja.

Tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä oppimiskokemuksia. Ensimmäisillä kosketuksilla työelämään on tutkitusti vaikutusta ammatti-identiteetin syntyyn ja koko työuran onnistumiseen, Somersalo sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: