SwingingMamas valloitti Särkisalon

Saija-Reetta Kotirinta, Malla Pelo ja Maiju Valjus esittävät 60-luvun musiikkia sekä kevyttä jazzia. Mukana on myös pianisti Minttu Mäkinen, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta.

Näillä daameilla riittää kiirettä: maanantain ensimmäinen konsertti alkoi Perniön kirjastossa kello 16.45 ja toinen Särkisalossa kello 18. Konsertin kesto kummassakin paikassa oli 45 minuuttia, joten trion kellohelmat hulmahtivat vauhdikkaasti paikalle ja huulipunat lisättiin Särkisalon kodikkaan ja herttaisen kirjaston oleskelutilassa.
SwingingMamas on yhtä kuin kolmen musiikin ammattilaisen lauluyhtye: näyttelijä-laulaja Saija-Reetta Kotirinta, musiikkipedagogi AMK Malla Pelo, ja musiikinmaisteri Maiju Valjus. Mukana on myös pianisti Minttu Mäkinen, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta. Malla ja Maiju olivat tehneet jo aiemmin musiikillista yhteistyötä, ja vuonna 2016 Saloon muuttanut Saija-Reetta tutustui nopeasti kaupungin kulttuuria tuottaviin tahoihin.
-Halusimme tehdä oman tasoistamme, hyvän kuuloista musiikkia samanhenkisellä porukalla. Viime vuoden syksyllä teimme ensimmäiset keikat ja joulumusiikkiin painottuvan kiertueen Salon seudun vanhainkodeissa. Tämän kevään aikana kiersimme myös vanhainkodeissa ja ohjelmistossamme oli enimmäkseen suomenkielistä kevyttä musiikkia. Myös Roope Pelo oli mukana kiertueella ja lauloi muun muassa tangoja, naiset kertovat.
Yhtyeen nimen keksi Saija-Reetta.
-Se oli aluksi työnimi, mutta vakiinnutti sitten paikkansa. Olemme kaikki kolme äitejä, vain nuori Minttu-säestäjämme on vielä perheetön. Musiikkityylimme on muun muassa 60-luvun musiikkia sekä kevyttä jazzia. Kolmiäänisten laulukappaleiden lisäksi repertuaariin sisältyy viulu, piano ja huilu. Tämä mahdollistaa monipuolisten esitysten valmistamisen. Ajatuksenamme on olla moderni, tämän ajan Harmony Sisters.
SwingingMamas haluaa tarjota matalan kynnyksen kulttuuritapahtumia salolaisille, ja erityisesti ihmisille, jotka eivät muuten käy tai pääse konsertteihin. Särkisalolaiset ottivat konsertin vastaan hyvällä asenteella, tunnelma oli lämmin ja vapautunut. Kauniisiin kellohameisiin pukeutuneet esiintyjät kirvoittivat yleisön joukosta kommentin: ”Tommosen määkin haluaisin, jos vaan olis vyötärö!” Ja kun laulajat rohkaisivat yleisöä laulamaan tai tanssimaan mukana, oli siihenkin kommentti valmiina: ”Ens kerralla tuotte sitten tanssittajat mukana”.
Yhtye esiintyi erilaisissa kokoonpanoissa, trion lisäksi myös duona ja soolona. Konsertin alkuosassa kuultiin kevyttä, svengaavaa jazzia ja loppupuolella kotimaisia klassikkoiskelmiä, kuten Pojat ja Suklaasydän. Erityisen kauniina kolmiäänisenä tulkintana soi Toivo Kärjen säveltämä Onni jonka annoin pois.
SwingingMamas jatkaa kirjastokiertuettaan kesäkuun alussa, kun 3. kesäkuuta pidetään konsertit sekä Salon pääkirjastossa että Halikossa. Siitä jatketaan 4. päivä Kuusjoelle, seuraavana päivänä Kiskoon ja 10. päivä Suomusjärvelle. Lauluyhtye on sisäistänyt upeasti tärkeän musiikillisen pointin: ikivihreät klassikot eivät ole suosittuja sattumalta, vaan siksi että ne on niin hyviä!

(Juttu julkaistu 16.5.2019 lehdessä)

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: