Tiina Vainio avaa Saloon yrittäjyyttä tukevan yhteisöllisen toimitilan

L22-13 PM Co-working SSP2
Oy Bitti AB:n toimitusjohtaja Tiina Vainio ja SSP yhtiöiden talous- ja hallintojohtaja Harri Mannonen uskovat Salosta löytyvän kysyntää yhteisölliselle Co-working konseptille. Syksyllä avattavissa tiloissa aloitetaan remontti lähipäivinä.

Saloon avataan syksyllä yhteisöllinen Co-working -toimitila.
Hankkeen käynnistäjän Tiina Vainion mukaan Co-working on ilmiönä maailmalla kovassa nousussa ja se on rantautunut viime vuosina myös Suomeen.
– Etsin alun perin toimistotilaa omalle yritykselleni, kun ajatus tällaisesta Co-working tilasta lähti itämään. Tilan remontti alkaa kesäkuun alussa ja muuttamaan päästään syksyllä, Vainio kertoo.
Vainion yritys Oy Bitti Ab vuokraa Tehdaskadulta SSP Yhtiöiden pääkonttorin kolmannen kerroksen yhteisöllistä työtilaa varten. Tilaa on yhteensä noin 900 neliötä ja se suunnitellaan hyödyntäen uusinta tutkimustietoa innovatiivisista ja yhteisöllisistä työtiloista.
– Tila varustetaan luonnollisesti myös huippunopealla tietoliikenneyhteydellä kuituliittymän kautta, Vainio kertoo.
Kymmenen vuotta sitten salolaistunut Tiina Vainio kertoo, että Co-working tilaa on suunniteltu hyvässä yhteistyössä SSP Yhtiöiden kanssa.
– Toimitilan pohja oli jo valmiiksi melko sopiva, mutta joitakin pieniä muutoksia tehdään. Suurin muutostyö kohdistuu kerroksen ilmanvaihtojärjestelmään, joka saneerataan SSP:n toimesta kokonaan.
Tilaan tulee sekä perinteisiä toimistohuoneita että isompia avotyötiloja. Lisäksi käytössä on muun muassa neuvottelutilat, elokuva- /olohuone ja kirjasto sekä yhteisöllisen toiminnan ydin, oma viihtyisä kahvila ja loungealue.
Vainion mukaan kiinnostusta tällaista hanketta kohtaan on ympäri Suomea. Hyviä kokemuksia on saatu muun muassa Helsingissä, Lahdessa ja Jyväskylässä, joissa vastaavanlaiset yritykset ovat saaneet innostuneen vastaanoton.
– Edullisimmillaan toimitilasta voi vuokrata pelkän työpisteen isosta avokonttorihuoneesta. Tarjolle tulee erilaisia joustavia paketteja moneen eri tarpeeseen ja toimintaa kehitetään yhdessä vuokralaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, Vainio sanoo.
Yhteisöllinen työtila tukee voimakkaasti paikallista yrittäjyyttä sekä tarjoaa kaivatut työ- ja neuvottelutilat myös etätyöntekijöille ja muille satunnaisemmille vieraille.
– SSP:lle sopimus tuo tyhjillään olleeseen tilaan mielekästä toimintaa sekä uusia yhteistyömahdollisuuksia. Pidämme hanketta mielenkiintoisena ja pyrimme puolin ja toisin edistämään sen markkinointia ja synergioiden löytymistä, talous- ja hallintojohtaja Harri Mannonen sanoo.
– Yhteistyötä tullaan tekemään laajalla rintamalla myös muiden alueen toimijoiden kanssa, niin Salon kaupungin kuin Yrityssalon, että paikallisten oppilaitosten ja yhdistysten kanssa, Tiina Vainio täydentää.

Yhteiset arvot

Co-working -tilalla tarkoitetaan työympäristöä, jota vuokralaiset (yrittäjät, freelancerit, mobiilit työntekijät yms.) käyttävät omiin työtehtäviinsä ja joissa tilojen lisäksi tarjotaan vuokralaisille yhteisön tuomia etuja ja lisäarvoa.
Co-working tila eroaa perinteisestä toimistohotellista siinä, että sen tavoitteena on luoda yhteisöllisyyttä, synergiaa ja serenpiditeettiä käyttäjiensä keskuudessa. Co-working tilojen käyttäjiä yhdistävät usein yhteiset arvot tai muu yhteinen kiinnostuksen kohde.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: