Uudessa Hakastarolaisessa vieraillaan Salon markkinoilla

Kotiseutulehti Hakastarolaisen uusi numero on ilmestynyt.

Salo-Uskelan seura kertoo tiedotteessa, että tämän vuoden lehdestä voi lukea muun muassa Salon ja Uskelan rautakautisista rahalöydöistä, Salon markkinoista 1800-luvun lopulla sekä puhelimella soittamisesta entisaikaan.
-Tuore Hakastarolainen sisältää 13 mielenkiintoista tekstiä Salon seudun historiasta. Mukana on sekä tiedollisia tekstejä että huumorijuttuja, ja osa kirjoittajista muistelee paikallishistoriaa omiin kokemuksiinsa perustuen.

Myös Salo-Uskelan Seuran toiminnasta kerrotaan muutamassa artikkelissa.

Juhani Suomi valottaa tekstissään puhelimella soittamisen hienouksia 1900-luvun puolivälissä. Kauko Laaksosen kirjoittamassa tekstissä muistellaan sodan aikaista tapahtumaa, johon liittyivät niin mummon makkarat kuin venäläiset desantitkin.

Timo Lähteenmäki kertoo tekstissään Lukkarinmäki vaarassa -dokumenttielokuvasta, joka kuvaa talvisodan tunnelmia kaupunginosassa.
-Kaupungin keskusta-alueesta kerrotaan myös Reijo Hinkan artikkelissa, jossa hän kuvaa Salon markkinoita 1800-luvun lopulla tuon ajan sanomalehtiteksteihin perustuen. Tapio Saarimäen laajassa artikkelissa puolestaan esitellään Mäenalan historiaa sen ensimmäisistä asukkaista tähän päivään.

Juha Ruohosen artikkeli kertoo Salon ja Uskelan rautakautisista rahalöydöistä ja Hanna Hakamäen artikkeli Salon Nakolinnalla tehdystä perinnebiotooppien inventoinnista.
-Vihtatalkoot kuuluvat tärkeänä osana Salo-Uskelan seuran kesään, ja talkoiden perinnettä valottaa Kati Haapala. Helmi Salminen puolestaan kertoo, mitä nuoret kesätyöläiset ovat seuran toimitilassa Nakolinnassa tehneet kesän aikana.

Hakastarolaisen tuoreen numeron voi ostaa itselleen Salon taidemuseo Veturitallin museokaupasta, Salon Suomalaisesta Kirjakaupasta sekä suoraan Salo-Uskelan Seuralta.

Salo-Uskelan Seuran tavoitteena on edistää kotiseudun tuntemusta ja paikallishenkeä. Julkaisutoiminnan lisäksi yhdistys hoitaa kotiseutuarkistoa, jossa on mm. yli 16 000 digitoitua vanhaa valokuvaa Salon seudulta sekä runsaat 2 500 digitoitua videonauhaa, joista suurin osa on vuonna 2005 lakkautetun Salon paikalliskanavan nauhoituksia. Salo-Uskelan Seuralla on 158 jäsentä vuonna 2022.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: