Uusi arki toi Tähtisen perheelle myös mielenrauhaa

Tähtisen perheessä on puuhasteltu muun muassa pihalla. – Olemme rakentaneet majaa ja siivonneet pihaa talven jäljiltä, Ludmila-äiti kertoo.

Martina Vara

Maailman historiaan jäävä pandemia on väistämättä vaikuttanut jokaisen arkeen. Me kaikki olemme joutuneet pysähtymään ja miettimään uudestaan elämänarvoja ja järjestelemään uudestaan arkemme rutiinit. Muuttuneessa tilanteessa on epävarmuudella ja pelolla on suuri rooli.

Mutta ei niin paljon pahaa ettei olisi jotain hyvääkin. Salon Viitalaaksossa asuva perhe Tähtinen löysi tilanteesta paljon positiivistakin.
–Koska tyttäremme jäi kotiin päiväkodista, sain mahdollisuuden keskittyä kotona olemiseen hänen kanssaan. Olemme mieheni kanssa sopineet, että hän tekee nyt töitä niin kauan ja niin paljon kun töitä riittää ja minä keskityn täysin kodin askareiden pyörittämiseen. Jollain tasolla, vaikka maailman tilanne onkin kaoottinen, mieleni rauhoittui. Kun muita vaihtoehtoja ei ole, voin luvalla keskittyä nyt vaan kodin ympärillä pyöriviin asioihin, kertoo Ludmila Tähtinen.

Tähtisen perhe on luonut ihan uuden järjestyksen arkeen. Perheen esikouluikäinen tytär herää hieman myöhemmin kun tavallista, syö aamupalan jonka jälkeen on hetki aikaa leikkiä ennen esikoulutehtävien aloittamista. Tehtävät tehdään Ville-järjestelmän kautta.
-Se on sujunut oikein hyvin. Onneksi on kevät ja pihalla voimme puuhata yhdessä kaikenlaista. Olemme rakentaneet majaa ja siivonneet pihaa talven jäljiltä. Sisällä taas olemme yhdessä remontoineet tyttäremme uutta huonetta. On ollut aikaa ottaa lapsi mukaan arjen askareisiin, jotka ehkä itse olisi aikaisemmin tehnyt nopeasti yksin, aikaa säästäen.

-Nyt oikein mietitäänkin mitä kaikkea kotona voitaisiin yhdessä tehdä. Toivon että tästä vallitsevasta tilanteesta jäisi monelle ihmiselle ja perheille myös hyviä asioita pysyvästi arkeen kun elämä taas palautuu niin kutsuttuun normaaliin, pohtii Tähtinen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: