Vappu alkaa sittenkin Seppä Laurin lakituksella

Lakitus Vappu 2010 (68)
Vuonna 2010 Seppä Laurin lakitus onnistui ilman kommelluksia.

Vapun vietto alkaa Salossa ennakkotiedoista poiketen sittenkin Seppä Laurin lakituksella.
Vielä tiistaina Salon Ammattikorkeakouluopiskelijat kertoivat Salonjokilaakson asiaa tiedustellessa, että lakitusta ei tänä vuonna tehdä.
Nyt asia on saanut positiivisen käänteen ja Seppä Lauri saa kuin saakin lakkinsa ja vappu alkaa siis Salossa perinteisin menoin aattona klo 18.

Tässä vielä tämän viikon Salonjokilaakson ennakkojuttua vapun vietosta Salossa

Salossa vietetään vappua tänäkin vuonna perinteisin menoin.
Paitsi ettei vietetä.
Ainutkertaista lisäväriä juhlintaan tuo Vapun päivänä perjantaina torille kaartava Pikavuoro, joka palaa Saloon neljän vuoden maailmanympärimatkan jälkeen. Pikavuoro maailman ympäri -projektin voimakaksikko, kuljettaja Jani Laine ja Ajokki Royal, lupaavat kunnot paluujuhlan ja toivottavat salolaiset tervehtimään kotiin palaavia matkaajia.
– Maailmanympärimatkan viimeinen laivareissu tehdään perjantaina Tallinnasta Helsinkiin. Sieltä ajamme Saloon. Takana on tuolloin 38 maata ja 90 000 kilometriä. Matkustajat ovat neljän vuoden varrella vaihtuneet ja kaikkiaan Pikavuoron kyydissä on ollut noin 150 ihmistä. Osa kyytiläisistä on ollut mukana useammillakin reissuilla, muutama jopa kaikilla, Laine kertoo.
Valtavaa mediajulkisuutta saaneen Pikavuoro maailman ympäri –projektin paluujuhla alkaa Salon torilla Vapun päivänä klo 18.
– Uskon, että Helsingistä hyppää viimeiselle etapille Saloon kyytiin aiemmin reissussa olleita matkaajia, Laine kertoi tiistaina Kaunasin kupeesta.
Sitä ennen Vappua juhlitaan monin perinteisimmin tavoin.
Vasemmiston ja ay-liikkeen yhteinen vappujuhla alkaa Salon torilla klo 13 Salon puhallinorkesterin soitannolla. Sitä ennen on perinteinen Vappumarssi saapunut terveysaseman pihalta torille.
– Juhlan avaa kansanedustaja Katja Taimela ja juhlapuheen pitää SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola, järjestäjät kertovat.
Torikahviot pitävät ovensa avoinna Vapun päivänä ja lapsille on torilla tarjolla ainakin poniratsastusta ja poskimaalausta. Niilo Turunen esiintyy 13.30 alkaen.
Vapun perinteisiin kuuluvat paikallisilla golfkerhoilla järjestettävät kauden avauskilpailut Kapteenien kierrokset, yhtä hyvin kuin Salon seudun ajoneuvoharrastajien vappuajelu.
Salon Laulu-Seppojen Vappuaamun laulutervehdyksen voi kuulla tänäkin vuonna aamukymmeneltä Salon kirjaston portailla. Piazza Brass vuorostaan musisoi torilla heti Laulu-Seppojen lopetettua.
– Soittelemme perinteitä vappumusiikkia, puheenjohtaja Terhi Alm lupaa.
Vappuna pelataan yleensä jossain päin maailmaa myös jääkiekon MM-kisoja. Tänä vuonna kiekkokansa kokoontuu televisioscreenien eteen klo 17 jälkeen, kun USA ja Suomi kohtaavat toisensa Tsekin turnauksen avausottelussa.
Taidemuseo Veturitallissa on perjantaina avoimet ovet, joten halukkailla on mahdollisuus tutustua maksutta Nick Brandtin valokuvanäyttelyyn On This Earth, A Shadow Falls sekä tornin studiossa Mats Anderssonin luontokuviin.
Vapunpäivän johdosta museo on avoinna pyhäaukioloajan mukaisesti klo 11-17.
Mathilda-talolla järjestettävässä Työväenyhdistyksen vappujuhlassa puhuu tänä vuonna ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: