4H-yrittäjä Ella Turpeinen taitaa niin kakut kuin tuulihatut

Ella Turpeinen kertoo olleensa aina innostunut leipomisesta.

Pertteliläinen Ella Turpeinen on jälleen matkalla kauppaan ostamaan kakkutarvikkeita. Tästä on muodostunut hänelle rutiini, sillä hänen 4H-yrityksensä HerkutElla on ollut menestyksekkäästi pystyssä jo kaksi ja puoli vuotta.
– Olen aina ollut innostunut leipomisesta. Jossain vaiheessa lukiossa ollessani hoksasin, että olisi hyvä löytää jokin väylä kaikille leipomiskokeiluilleni. Ajatus lisätuloista lukion ohella ei myöskään haitannut. Koulussa mainostettiin 4H-yrittämistä, joten päätin kokeilla sitä, Turpeinen muistelee.
– Sain paljon tukea yrityksen perustamiseen, ja olen ollut tyytyväinen. Yritys on avannut minulle paljon ovia, leipuri miettii.

Turpeinen on päässyt vuosien varrella kokeilemaan paljon uusia asioita. Viime vuonna hän osallistui Koko Suomi Leipoo -kilpailuun, ja tänä vuonna hän pääsi tuomaroimaan Suomen 4H-yrityskilpailua. Salon 4H palkitsi Turpeisen myös vuoden julkkiksena, ja hän sai alueellisen stipendin.
– Pääsin myös kesäksi töihin Rikalanmäkeen, jossa leivoin kakkuja ja toimin tarjoilijana, Turpeinen kertoo tyytyväisenä.
– Parasta yrittämisessä on juuri se, että se johtaa usein jännittäville elämänpoluille, hän kertoo.

Tällä hetkellä Turpeinen opiskelee Turun Taideakatemiassa mainonnan suunnittelua.
– Koulu ei ole ainakaan vielä haitannut yritystoimintaa, leipuri mainitsee pilke silmäkulmassa.
– Välillä tilausten suhteen on hiljaisempaa, mutta sitten taas tulee yhtäkkiä monia tilauksia samanaikaisesti, eikä välttämättä edes juhlapäivien lähettyvillä, Turpeinen toteaa.
– Sitten onkin kalenteri hetken aikaa täynnä, eikä tylsää ehdi tulla, hän jatkaa.

Turpeinen kenties yllättäen pitää itse enemmän suolaisista leivonnaisista kuin makeista.
– En osaa sanoa, mikä suosikki suolainen leivonnaiseni on, niitä on niin monta, Turpeinen pohtii.
– Makeista suosikkini on turkinpippuri-vadelmakakku. Siitä on tullut myös ystävieni kesken klassikko, viimeistään leivottuani sellaisen 20-vuotis syntymäpäiväjuhliini, Turpeinen hymyilee.

Laura Barry

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: