Vilpas avasi kotivoitolla

Vilpas ja Lahti aloittivat Korisliigan pudotuspelit Salohallissa lauantaina.

Salon Vilpas ja Lahti Basketball aloittivat Korisliigan puolivälierät lauantaina Salohallissa.
Vilpas vei ensimmäisen kohtaamisen lukemin 86-79 (44-32), mutta Lahti osoitti viimeistään viimeisen kymmenminuuttisen aikana tahtotilansa kohti mitalipelejä.
Salohallista nähtiin ja kuultiin televisioiden kautta hiukan totutusta poikkeavaa pudotuspelitunnelmaa – mutta nähtiin kumminkin.

Vilppaan kannattajajoukko Ultras oli äänittänyt aamupäivällä joukkueelle kannustushuuhtoja, jotka pääsivät hallin ämyreistä eetteriin joukkueen iloksi ennen ottelun alkua. Teijulla oli mukanaan katsomossa kaksi kattilan kantta, joita paukuttamalla hän sai ainakin kolme lahtelaisista hosumaan   vapaaheittonsa ohi ratkaisuhetkillä.
Tuomarikolmikko päästi joukkueet heittämään yhteensä 58 vapaaheittoa ja Nenosen Juho otti sekä epäurheilijamaisen että teknisen virheen ja pääsi hiukan ennen muita valitsemaan pukukopin parhaan suihkun.
Pelissä Vilpas oli parempi, mutta katsomossa istunut ex-Vilpas, Teemu Rannikon (10/1) isä Jari Rannikko odottaa tason paranevan pelien edetessä.
– Onneksi Lahti laittoi vapaaheittoja riittävästi ohi lopussa, Rannikko senior totesi.

Itse ottelussa nähtiin paljon hyvää taistelua ja monta komeaa suoritusta. Minuutin jälkeen ottelu oli tilanteessa Teemu Rannikko kuusi Lahti nolla.
Vilpas on edelleen suosikki jatkoon menijäksi, mutta Lahti ei tule antamaan missään vaiheessa periksi. Itse asiassa paremmalla osumatarkkuudella vapaaheittoviivalta viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lahti olisi tehnyt pelistä vielä pykälää tasaisemman.
Karanteenista vapautunut Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi olleensa luottavainen ennen ottelua. Vaikka parinkymmenen pisteen johto hupeni ottelun loppua, se ei välttämättä ollut huono asia.
– Me johdetaan nyt 1-0. Jos tämä olisi mennyt plus 20 olisin voinut jopa olla huolissani, miten meidän jätkät lähtee maanantaihin. Oli jopa hyvä, että meni näin, Toiviainen sanoi.

Päävalmentaja toivoo vain kolmen minuutin kentälläolon jälkeen nilkkansa pyöräyttäneen Aatu Kivimäen (2/0) olevan pelikunnossa nopeasti.

Vilppaasta Ladarien Griffin (11/7) sai vapaata heittotilaa ja mies käytti paikkansa erinomaisesti bonusviivan takaa. Myles Stephens (17/5) oli jälleen mainio molemmissa päissä kenttää ja Deondre Parks Jr (15/3) olisi ollut tarpeen vaatiessa valmis vielä isompiin minuutteihin.
Juho Nenonen (8/3) syttyy ja sytyttää aina playoffseissa eikä tehnyt siis poikkeusta, vaikka kilpakumppani Vesa Mäkäläinen (4/0) pelasi avausottelussa vain reilut seitsemän minuuttia. Todettakoon että Neposen eu ja teku olisivat jossain toisessa pelissä voineet jäädä hyvin hommansa hoitaneelta tuomarikolmikolta viheltämättä.
Mikko Koivisto (16/4) palkittiin joukkueen syömähampaana, eikä suotta. Jeremiah Woodin (7/12) tehot olivat kohdallaan vaikka heitto ei uponnutkaan.
Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola kertoi, että hänen joukkueessaan yhdeksän pelaajaa oli mukana ensimmäistä kertaa pudotuspelissä.
– Ehkä jännitettiin, vaikea sanoa. Se on ihan inhimillistä; mieli on monimutkainen mekanismi, Poikola pohdiskeli.
Hän muistutti saman tien, että maanantaina pelattavassa seuraavassa pelissä joukkueessa ei ole enää ensikertalaisia.
– Heitettiin vapaaheitot (22/34) ja kolmen pisteen heitot (5//25) huonosti. Ehkä nyt ollaan kolisteltu riittävästi rautoja.
Lahden ja koko kentän tehokkain pelaaja oli avausottelussa Nijal Pearson (27/5); toinen kova luu Wayne McCullough (12/9) on kotihallissa valmis revanssiin Vilppaan Stevensin kanssa.
Pieti Poikola kertoo, mitkä ovat Lahden aseet ennakkosuosikki Vilpasta vastaan.
– Maanantaina pitää olla 40 minuuttia Lahti Basketball. Kyllä me tätä sarjaa ollaan voittamassa, Poikola totesi ennen kotiinlähtöä.

Juho Nenonen nauratti välillä jutuillaan Vesa Mäkäläistä

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: