LP Viesti otti avausvoiton Hämeenlinnasta

LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välinen ensimmäinen välieräottelu kesti katkoineen kaksi ja puoli tuntia.

Lentopallon Mestaruusliigan välierät alkoivat tiistaina todellisella play offs -väännöllä, kun rakkaat kilpakumppanit LP Viesti ja Hämeenlinna ottivat yhteen Salohallin sokerivaahteraparketilla.
Salolaisten iloksi LP Viesti oli tärkeällä hetkellä kovempi ja voitti ottelun viimeisen pallon ja koko ottelun lukemin 3-2 (19-25, 25-22, 25-27, 26-24, 15-7).
Lentopallossa viimeisen pallon voittava joukkue voittaa koko ottelun ja tiistaina sen ansaitsi kotijoukkue, joka nousi moneen otteeseen vaikeasta paikasta – kuten myös vastustaja Hämeenlinna.

Viisieräisen jännitysnäytelmän sankareiksi nousivat parhaana palkittu Annie Siebring (23/+15) ja Noora Kosonen (14/+9), mutta yhtä hyvin libero Netta Laaksonen ja passari Viktoriia Tuchashvili. Hienosti onnistui myös viiden torjunnan Anna Czakan (16/+9) ja kesken ottelun Iina Andrikopouloun tilalle tullut Arita Ternava.
Onnistujiin voidaan laskea myös joukkueen valmennusjohto Tomi Lemminkäisen johdolla, sillä alussa haparoinut Siebring sai jatkaa kentällä ja toisaalta Ternava otettiin Iinan tilalle juuri sopivalla hetkellä.

Vaikka kotikatsomoissa ei neljän ensimmäisen erän perusteella ei voinut kuin jännittää ottelun lopputulosta, viides erä alkoi kääntyä heti alusta alkaen kotijoukkueelle.
Kuten LP Viestin tiedottaja asiaa mainiosti kuvaa: ”Siebring jaksoi painaa ottelun loppuun asti, mutta myös Ternava ja Kosonen pistivät palloa parkettiin”.

Hämeenlinna sen sijaan luotti viimeisessä erässä lähes pelkästään kentän pistekuningatar Yasmine Madseniin (26/+18), joka ei enää pelin lopussa jaksanut nostaa joukkuettaan mukaan voittokamppailuun.
Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Salon kaupunki. Valtuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo ja kaupunginjohtaja Tero Nissinen olisivat toivoneet otteluun vain yhtä osa-aluetta lisää.
– Hieno peli. Olisi ollut mahtavaa, jos halli olisi ollut täynnä yleisöä kaksikko tuumi myöhään iltaan venyneen ottelun jälkeen.
Viisieräisen ottelun jälkeen passari Viktoriia Tuchashvilista näki, että hyvä palautuminen ennen seuraava yhteenottoa on tarpeen.
– Kovia pelejä, mutta olen ylpeä joukkueestamme. Torstaina on uusi peli.
Hämeenlinnan lentopallokerhon Yasmine Madsen oli kentän pistekuningatar, mutta se ei urheilijaa tappion tultua lämmittänyt.
– Kovaa matsia odotettiin, kova matsi tuli. Salo pelasi tänään paremmin. Itseäni jäi vähän harmittamaan, tuntui että vähän jäi vajaaksi. Seuraava matsi kovemmin. Torstaina uusi mahdollisuus.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan montaa palloa ei tarvinnut pelata, kun huomasi, että ottelussa on finaalimeininki.
– Kovaa taistelua joka pisteen eteen, hemmetisti hommia. Henkisesti oltiin kovia, kun toisessa erässä menetettiin johto ja pystyttiin kuitenkin voittamaan, neljäs samoin. Viidenteen erään oli luottavainen olo, kun oltiin kuitenkin pääasiassa hallittu kaikkia eriä puoliväliin asti.
Lemminkäinen nosti esiin Noora Kosonen panoksen.
– Noora pelasi ylivoimaisesti kauden parhaan pelinsä ja oli päättänyt ettei häviä Hämeenlinnalle. Netta Laaksonen on mennyt huikeasti eteenpäin tällä kaudella, varsinkin viime aikoina puolustuspeli noussut ihan uudelle tasolle.
Hämeenlinnan heaf coach Matteo Pentassuglia kiitti joukkuettaan loppuun asti taistelusta.
– Mielestäni emme tänään antaneet periksi. Välillä me olimme hyviä ja välillä LP Viesti. Täytyy ladata patterit torstaita varten ja olla silloin henkisesti valmiina. Välillä jotkut pelaajat epäonnistuvat, välillä onnistuvat mutta niin oli tänään Salollakin. Meidän täytyy vain tehdä Saloa enemmän torstaina, että voitamme.
Ottelutilasto
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2955&ID=76&CID=118&PID=81&type=LegList

LP Viestin Annie Siebring palkittiin joukkueensa onnistujana.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: