Anni Rasilaisen Hugo on Salon oma kauppakeskuskoira

Hugo on iloinen, seurallinen, huumorintajuinen ja hauska koira, josta on paljon seuraa ja joka antaa välillä aihetta myös nauruun, Rasilainen kertoo.

Aino Saari

Kauppakeskus Plazan johtajan Anni Rasilaisen päivät eivät ole yksinäisiä, siitä pitää huolen monessa mukana touhuava Hugo-koira.
Hugo on reilun vuoden ikäinen havannankoira, joka on pienestä pitäen ollut mukana lähes kaikkialla emäntänsä kanssa.
Rasilaisen mukaan Hugo on rodulleen tyypillisesti hieman läheisriippuvainen, mutta kaikeksi onneksi se on kuitenkin tottunut olemaan myös yksin.
– Hugo on iloinen, seurallinen, huumorintajuinen ja hauska koira, josta on paljon seuraa ja joka antaa välillä aihetta myös nauruun. Koirasta on ihan hirveästi seuraa yksineläjälle, Rasilainen toteaa ja kertoo juttelevansa paljon Hugolle.

Koirarotua valitessaan Rasilaisella oli toiveina muun muassa pieni koko ja ei-allergisoivuus, jotta koiran voi helposti ottaa mukaan myös paikkoihin, joissa on paljon ihmisiä. Kun kerran ruuhkaisessa metrossa utelias havannankoira tuli tekemään tuttavuutta Rasilaisen kanssa, hän alkoi tutustua tarkemmin kyseiseen rotuun.

Hugon pentueessa oli kaikkiaan kolme pentua, joista kaksi oli jo varattu. Iloinen koira muutti Rasilaiselle viime syksynä.
– Hugo on viihtynyt hyvin työpaikallani. Aamulenkki tulee tehtyä matkalla töihin ja toinen lenkki tulee kuin itsestään kotiin mentäessä.

Kun emäntä työskentelee kauppakeskuksessa, myös Hugo on tottunut liikkumaan siellä. Muutkin koirat ovat tervetulleita Plazaan; häiriötä ei saa aiheuttaa eikä kaikkiin liikkeisiin voi mennä sisälle.
– Hyvin käyttäytyvät koirat niin kuin hyvin käyttäytyvät ihmisetkin ovat tervetulleita kauppakeskukseen, Rasilainen nauraa.

Rasilaisen mukaan koiran kanssa saa nykyään mennä moniin paikkoihin ja on yleistä ottaa koira mukaan myös työpaikalle. Koiran saa viedä myös joihinkin liikkeisiin ja kahviloihin, mutta ruokakauppaan muita koiria kuin opaskoiria ei kuitenkaan saa ottaa mukaan.

Koiran kanssa tapaa uusia ihmisiä

Kun ihmiset tulevat tapaamaan Rasilaista, he usein tervehtivät ensin koiraa. Rasilainen kertoo tapaavansa myös uusia ihmisiä koiran ansiosta, sillä ilman koiraa tulee harvoin pysähdyttyä juttelemaan vieraiden ihmisten kanssa.

Hugo viihtyy myös metsässä ja lenkkien aikana Hugo pääsee tapaamaan koirakavereita. Tutut koirat se tunnistaa jo kaukaa. Huonolla ilmalla Hugo ei viihdy ulkona, sillä se ei pidä vesisateesta ja kiertää aina lammikot.
– Jos sataa kaatamalla niin ei meitä kumpaakaan kiinnosta ulkoilu, Rasilainen naurahtaa.

Rasilainen muistuttaa myös vastuusta, joka koiraa hankkiessa pitää muistaa. Koira voi elää 15-vuotiaaksi ja siksi koiraa hankkivan kannattaa huomioida myös oma ikä ja kunto. Reissuun lähtiessä koiralle pitää löytää myös hoitopaikka, jos sitä ei voi ottaa mukaan.
Rasilaisella on tuttuja, jotka hoitavat Hugoa tarvittaessa. Kerran Hugo on ollut myös koirahoitolassa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: