Asunnottomien yön tapahtuma Salossa ensi maanantaina

Salon Asunnottomien yön -tapahtumaa suunniteltiin isolla porukalla alkuviikosta.

Valtakunnallista Asunnottomien yö- tapahtumaa vietetään ensi viikon maanantaina eri puolilla Suomessa.

Salossa iltaa vietetään Vaihtoehto 90 ry:n tiloissa ja pihalla osoitteessa Kaivokatu 4. Kyseessä on YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä, jota Suomessa vietetään Asunnottomien yö -tapahtuman merkeissä.

Illan ohjelma alkaa klo 17 kulkueella Salon torilta tapahtumapaikalle. Ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä, puheita ja runoja. Tarjolla on maksutta keittoa, makkaraa, lettuja, kahvia.

Iltayhdeksään kestävän tilaisuuden juontavat Marja Ruokonen ja Otso Lapila.

Livemusiikkia tarjoavat Rytminvaihdos, Toyotan Takavalot duo, Mikko & Sankarit sekä Wounded Silence.
-Vietämme Salossa 15. kertaa Asunnottomien yötä, valtakunnallisesti tapahtumaa on vietetty 20 vuotta, järjestäjät kertovat.

Salossa mukana järjestelyissä ja tapahtumassa ovat A-klinikkasäätiö, A-klinikka Salo, Vaihtoehto 90 ry, Rinne-Sumppu ry, Anna Tukesi ry, Salon seurakunta, Salmi ry, SPR ja Autoliitto Salon osasto ja Waltti työpajat sekä yksityiset vapaaehtoiset ja lahjoittajat.
-Paikan päälle voi tulla ja lahjoittaa vaikka kymmenen euroa vähäosaiselle, Voitto Suominen sanoo.

Tilaisuutta järjestävät yhdistyksen ja niiden edustajat suunnittelivat alkuviikosta paikallisen Asunnottomien yö -tapahtuman kulkua.
-Teltat pitää saada sujuvasti alueelle ja ruoan jakelu toimimaan.

Valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään Helsingin Kansalaistorilla kello 16–22. Juontajana on ihmisoikeusaktivisti, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kirjailija Ujuni Ahmed.

20 vuotta täyttävän Asunnottomien yön teemana on ”Tulevaisuus ilman asunnottomuutta”.

Asunnottomuus on kodin puutetta materiaalisessa mielessä, mutta myös ihmisten oikeuksien toteutumattomuutta.
-Katson asunnottomuutta kodin kautta. Koti on minulle turvasatama, jossa mieli ja keho ovat turvassa. Olen ollut vailla vakinaista asuntoa nuorempana ja se sai minut kokemaan itseni henkisesti alastomaksi ja fyysisesti turvattomaksi. Asunnottomuuden yhteiskunnallisen merkityksen ymmärtää, kun omaa kotia ei ole, Asunnottomien yön 20-vuotispäätapahtuman juontaja Ujuni Ahmed sanoo.

Puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattoman Asunnottomien yön kansalaisliikkeen tavoitteena on ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua asunnottomuudesta ja sen lieveilmiöistä ja muistuttaa, että asunto on perusoikeus.

Valtakunnallisen tapahtuman avaa presidentti Sauli Niinistö.

Ujuni Ahmed juontaa paneelikeskustelun, joissa poliittiset päättäjät haastetaan esittämään keinoja poistamaan asunnottomuus hallitusohjelman mukaisesti vuoteen 2027 mennessä. Helsingissä tavoite on vielä kunnianhimoisempi: vuoteen 2025 mennessä.
-Haluan nähdä suomalaisen yhteiskunnan, jossa jokaisen ihmisarvoiseen elämään kuuluu oma asunto. Sellaisen yhteiskunnan eteen haluan tehdä töitä, ja siksi koen merkitykselliseksi, että saan kunnian juontaa tänä merkityksellisenä vuonna Helsingin Asunnottomien yötä, Ujuni Ahmed toteaa.
Asunnottomien yötä vietetään 17.10. eri puolilla Suomea. Asunnottomien yö on järjestö, jossa on mukana eri sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja muita toimijoita. Asunnottomuuden keskeisin syy on kasvukeskuksissa korkeat vuokrat ja pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista.

Asunnottomien yö -tapahtuma Salossa alkaa ma 17.10. klo 17 kulkueella Salon torilta tapahtumapaikalle Vaihtoehto 90 ry:n tiloihin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: