Asunnottomien yötä vietetään Salossa jo 13. kerran

Voitto Suominen, Agnes Schadewitz ja Juha-Matti Soon toivottavat kaikki salolaiset tervetulleiksi Asunnottomien yö -tapahtumaan.

Maria Vakkuri

Salossakin vietettävän valtakunnallisen Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna “varjojen naiset”. Tapahtuman myötä halutaan tuoda näkyväksi myös naisten asunnottomuus ja sen yleisyys. Salossa oli viime vuonna yli 30 aikuista ja lasta ilman asuntoa.

Vaihtoehto 90 ry:n mukaan piiloasunnottomuutta on paljon enemmän, kuin tilastojen mukaan asunnottomien määrä antaa ymmärtää.
– Monet viettävät öitä tuttujen asunnoissa, eikä omaa asuntoa saa esimerkiksi maksuhäiriöiden vuoksi. Kertoo Agnes Schadewitz A-klinikka Salon Ryhmä- ja vertaistukityöstä.

Usein ajatellaan, että asunnottomuus johtuu päihteiden käytöstä. Hallitsematon päihteiden käyttö voi myös olla seuraus asunnottomuudesta, johon ovat johtaneet muut syyt.
Voitto Suominen ja Juha-Matti Soon Vaihtoehdosta haluavat korostaa, että Asunnottomien yö -tapahtuma on tarkoitettu kaikille, ei vain asunnottomille salolaisille.
– Itse asunnottomuuden kokeneena, koen tärkeäksi auttaa muita samassa tilanteessa olevia, Juha-Matti sanoo.

Tapahtuma starttaa Salon torilta torstaina 17. lokakuuta kello 17.
– Kuljemme kulkueena Vaihtoehto ry:n pihalle osoitteeseen Kaivokatu 4. Tapahtumassa on tarjolla maksutta muun muassa kahvia, keittoa, makkaraa ja vaatetta. Asunnottomien yössä on myös musiikkia, puheita, teatteria ja paljon muuta ohjelmaa. Kokemusasiantuntijat ovat paikalla kuuntelemassa ja kohtaamassa ihmisiä. Lapsille on tarjolla kasvomaalausta ja ongintaa.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhteistyössä Vaihtoehto 90 ry, Anna Tukesi ry, Salon kaupunki, A-klinikkasäätiö, Salon seurakunta sekä useat muut salolaiset yhdistykset, järjestöt sekä yksityishenkilöt. Viime vuonna kävijöitä oli noin 300.

Tapahtumaan lahjoitetut tavarat on tullut toimittaa 10. lokakuuta mennessä, mutta myös sen jälkeen lahjoituksille on tarvetta.
– Erityisesti miesten isoille jalkineille on kysyntää, Juha-Matti sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: