D.J Fenner täydentää Vilppaan kokoonpanon

Salon Vilppaan koripallomiehistö on valmis lokakuussa käynnistyvään Korisliigaan. Viimeinen palanen varmistui, kun seura teki sopimuksen 24-vuotiaan D.J Fennerin kanssa. 198-senttinen laituri valmistui Nevadan ylipistosta keväällä 2017 ja hänellä on kokemusta Euroopan koripallosta Unkarin ja Kreikan pääsarjoista.

Seattlesta kotoisin oleva Fenner on kahden passin mies, sillä laitahyökkääjän äiti on kotoisin Filippiineiltä ja amerikkalaista jalkapalloa NFL:ssä pelannut isä Derrick Fenner jenkeistä. D.J Fenner pelasi täydet neljä vuotta Nevadan yliopistossa ja seniorikauden tilastoiksi kirjattiin 13.7 pistettä, 3.6 levypalloa ja 1.7 syöttöä reilussa 30 minuutissa. Nevada eteni konferenssivoittoon ja Fenner kunnostautui etenkin kolmoskaarella (43.5%).

Valmistumisen jälkeen ensimmäinen ammattilaiskausi alkoi Unkarin pääsarjan Alba Fehervarissa, mutta palvelukset päättyivät 14 otteluun. Unkarin sarjassa syntyivät tehot 5.0/3.2, Mestarien liigassa 8.8/5.5 ja FIBA Europe Cupissa 4.8/5.0. Unkarista Fenner suuntasi Kreikan pääsarjaan, jossa vastuu jäi melko pieneksi nousijajoukkue G. Larissa-Farosin paidassa tilastoilla 5.2/2.2.

– Hyvän collegeuran jälkeen Fennerillä oli haastava, mutta varmasti opettavainen ensimmäinen kausi Euroopassa. Fenner on ns. all-round kolmonen. Hän on atleettinen, vahva ja hyvän kokoinen omalle pelipaikalleen. Hän on hyvä kolmen pisteen heittäjä, mutta omaa myös hyvän post-pelin. Hän hakee mukavasti puolustuslevypalloja ja pystyy puolustamaan useita pelipaikkoja. Kuten Hawk viime kaudella, uskon Fennerillä olevan paljon työkaluja olla erinomainen kolmonen Euroopassa. Hänen tulee vain sopeutua hieman erilaiseen pelityyliin ja oppia käyttämään laajaa työkalupakkia oikealla tavalla joukkuekonseptin puitteissa, arvioi Joonas Iisalo joukkueen viimeistä palaa.

Vilppaan kokoonpano Korisliigaan on nyt valmis ja joukkueessa pelaavat takamiehet Henri Wade-Chatman (188), Teemu Rannikko (189), Aatu Kivimäki (186) ja Leevi-Matias Taimela (189), laitahyökkääjät Brandon Taylor (201), D.J Fenner (198), Mikko Koivisto (194), Henri Kantonen (198), Juho Nenonen (202), Riku Laine (197) ja sisäpelaajat David Haughton (198) sekä Miikka Luosmaa (204). Lisäksi PeU Basketin amerikkalaisvahvistus Remond Brown (195) on mukana Vilppaan treenivahvuudessa.

Vilpas aloittaa harjoitusottelunsa 21.-22. syyskuuta Tallinnassa, jossa kohdataan tuttu ystävyysseura TLU Kalev ja VTB-liigan BC Kalev Cramo. Seuraavana viikonloppuna pelataan Salossa perinteinen Hanhivaara-turnaus ja Vilppaan ohella Salohallin parketilla nähdään viime kevään pronssipelijoukkueet Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä sarjanousija Ura Basket Kaarinasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: