Egyptiläinen taideilta Salon Taiteilijaseuran Galleriassa

Salon Taiteilijaseura järjestää keskiviikkona 29.11. ”Egypti-Niilin lahja” -taideillan Tehdaskadulla sijaitsevassa Galleriassa. Hanna Lamnauer (vas.), Aila Salmivaara ja Jaana Kähönen egyptiläishenkisen taulun vieressä, jossa voi valokuvata itsensä egyptiläisittäin.

Salon Taiteilijaseura järjestää keskiviikkona 29.11. Egypti-Niilin lahja -taideillan Tehdaskadulla sijaitsevassa galleriassaan. Taiteilijaseuran taiteilijat ovat maalanneet egyptiläishenkiset lavasteet iltaan, kuten taulun, jossa voi valokuvata itsensä egyptiläisittäin ja rakentaneet pieniä pisteitä eri taidetoimintoja varten.

Illan aikana taiteilijat piirtävät muotokuvia ja vierailijoiden on mahdollisuus päästä seuraamaan myös tanssiryhmä Niilin Liljojen esitystä. Salon Taiteilijaseuran puheenjohtaja Jaana Kähönen kertoo, että tapahtumassa avataan lisäksi taiteilijaseuran itämaisia vaikutteita ja sävyjä sisältävä vuosinäyttely ”Orient”, joka tulee olemaan esillä 20.12. asti.
-Egyptiläinen taideilta ja Orient-taidenäyttely tukevat tapahtumina toisiaan. Egyptiläinen ilta on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, ainoastaan arvontaan osallistuminen maksaa. Arvonnassa on palkintona Taiteilijaseuran taiteilijoiden töitä. Tarjolla on myös pikkupurtavaa ja juomaa, Kähönen kertoo.

Kuvataiteilija Hanna Lamnauer on yksi taiteilijaseuran taiteilijoista, jotka tuovat töitään esille näyttelyyn. Hän on lisäksi mukana Niilin Liljat -tanssiryhmän esityksessä.
-Olen harrastanut tanssia muutaman vuoden ryhmässä, jota ohjaa Marion Christodoulou. Olen mukana aina, kun vain ehdin. Esitämme taideillassa itämaisia tansseja, kuten perinteistä baladia. Esitykseen yhdistyy myös nykyaikaisia elementtejä, Lamnauer kertoo.

Salon Taiteilijaseuran toiminnassa aktiivisesti mukana olevalla Aila Salmivaaralla on omakohtaista kokemusta Egyptistä.
-Olen asunut 60-luvulla Egyptissä. Tuon näyttelyyn esille siellä tekemiäni maalauksia, sekä grafiikkaa että keramiikkaa, Salmivaara kertoo.

Egyptiläisen taideillan toteutuksen mahdollistaa Salon kaupungin ”Osallistuva budjetointi” -rahoitus.

Salon Taiteilijaseuran Egypti – Niilin lahja -taideilta 29.11. klo 17-20, Tehdaskatu 18, Salo

Samalla avataan Orient-vuosinäyttely, joka on avoinna 20.12. saakka

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: