Ennätysmäärä ehdokkaita Vuoden kaupunginosaksi – Hajala ja Märynummi ehdolla

Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hajalan Myllytyryltä otetussa kuvassa on käynnissä Hajalan Hirvimiesten vuosittainen soppajuhla, johon on kutsuttu kaikki maanomistajat ja kyläläiset. Kuva: Elina Lindberg.

Kotiseuturakkaus sai jälleen kansan liikkeelle, kun Suomen Kotiseutuliitto pyysi ehdotuksia Vuoden kaupunginosa 2020 -kilpailuun. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 295. Ehdotusten kohteena on ennätykselliset 121 kaupunginosaa kaikkiaan 25 eri kaupungista.
– Kilpailuun tuleva ehdotusten suuri määrä kertoo asukkaiden arvostavan kaupunginosatoimijoiden työtä. Ehdotuksia tulee kattavasti eri puolilta maata sekä suurista että pienistä kaupungeista, valintaraadin puheenjohtaja Tuula Salo iloitsee.
Kilpailussa haetaan erityisesti sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista ja kaikille avointa.
Tänä vuonna valinnassa korostuvat yhdessä tekeminen ja kaikkien ottaminen mukaan toimintaan. Haussa kysyttiin muun muassa miten yhdessä tekemisen meininki näkyy kaupunginosassa ja pääsevätkö kaikki halutessaan mukaan toimintaan.
Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa.
Kuka tahansa saa tehdä ehdotuksen Vuoden kaupunginosa -kilpailuun. Salosta ehdolla ovat Hajala ja Märynummi. Voittaja julkistetaan Flooran päivänä 13. toukokuuta.
Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maamme suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurimme monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: