Luonto inspiroi Minna Oran ensimmäistä soolosingleä

Minna Ora päätti jo pienenä tyttönä peilin edessä että hänestä tulee laulaja. Kuva: Martina Vara

Martina Vara

Tänä vuonna 35-vuotista taiteilijajuhlavuottaan viettävä salolainen Minna Ora on tehnyt pitkän ja vivahteikkaan uran muusikkona.

Minna Ora päätti jo pienenä tyttönä peilin edessä että hänestä tulee laulaja.
–Olen laulanut aina, niin kauan kun muistan. Naputtelin itse biisejä yhdellä sormella pianoa soittaen. Sillä tiellä ollaan ja mennään edelleen niin kauan kun ääni pihisee, nauraa Minna.

Lisää vauhtia pienen muusikon alkutaipaleelle toi kun isä osti joululahjaksi akustisen kitaran Minnan ollessa 10-vuotias. Minna aloitti nuorena musiikkiopistossa musiikin opinnot mutta koki teoriatunnit tuskallisiksi.
–En ole koskaan ymmärtänyt musiikin teoriasta yhtään mitään, kaikki mitä teen tulee suoraan sydämestä, toteaa Minna.

Teini-iässä perustettu bändi Soundi oli ensimmäinen esiintyvä bändiryhmä, jossa hän oli mukana.
-Siitä lähti laulajaurani. Menneisiin mahtuu myös keikkoja valtakunnallisella tasolla omilla bändikokoonpanoilla muun muassa Remu Aaltosen ja Veeti Kallion kanssa. Acoustic Lady perustettiin vuonna 2000, jossa minun lisäkseni kitaraa soittaa Kari Ora. Yhtyeemme The Rack Doll jäseniä ovat Esa Tokola, Bitti Nieminen ja Kari Ora. Anniina Jokisen kanssa esiinnymme duona. Olen esiintynyt tänä keväänä ensimmäistä kertaa myös trubaduurina.

Minnan ensimmäinen soolosingle Metsä julkaistaan 3. huhtikuuta digitaalisinglenä. Akustista folkmetallia ja indieta yhdistelevästä singlestä ilmestyy myös englanninkielinen versio Forest. Musiikkivideo, joka on kuvattu kokonaisuudessaan Teijon kansallispuiston alueella, on nähtävissä Youtuben kautta julkaisupäivänä. Videokuvan tuotti pertteliläinen Jarkko Korhonen. Ensi vuoden aikana Minna julkaisee myös ensimmäisen soololevynsä.
-Henkisyys, elämänkoettelemukset ja luonto vaikuttivat sooloalbumin produktiossa. Tuleva albumi eroaa aikaisemmasta tekemästäni musiikista siinä, että se on enemmänkin mystistä kerrontaa. Koen olevani nyt siinä iässä, että minulla on oikeasti jotain kerrottavaa. Toivon että ihmiset saavat lauluista erilaisia tunnetiloja.

Minna kulkee paljon luonnossa koirien kanssa tai ratsastaen.
-Luonto antaa paljon eri fiiliksiä ja viboja vuodenaikojen mukaan, joita alitajuisesti ammennan sävellyksissä ja sanoituksissa. Debyyttisingle Metsäkin syntyi intuitiivisesti noin kahdessa tunnissa. Pari vuotta sitten aamulla herätessäni minulle tuli suorastaan himo tehdä joku kaunis mystinen biisi, hieman spirituaalinen. Nappasin kitaran ja menin vaan äänityslaitteiden ääreen ja ensin tuli sävel, laulumelodia. Rupesin samaan aikaan tekemään tekstiä ja sanat vaan tulivat.
-Musiikki kulkee kanssani kaikkialle. Ilman musiikkia hyppisin varmaan seinille, nauraa Minna.

Vaikka keikkailu onkin välillä raskasta, lähinnä matkustamisen takia, se on kuitenkin suuri voimavara.
-Esiintyminen on niin antoisaa, kun olet vastavuoroisessa kontaktissa ihmisten kanssa. Ihmisten vuorovaikutus ja palautteet. Se on se voimavara miksi tätä teen, lisää Minna.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: