Ensimmäisenä adventtina jouluisia tapahtumia

Hyvänmielentori avautuu sunnuntaina puolilta päivin.

Ensimmäistä adventtiviikonloppua saadaan viettää tänä vuonna Salossa lähes talvisessa säässä.

Ensilumi säilynee yli viikonlopun, sillä säätiedotteet lupaavat pikkupakkasten jatkuvan vielä useamman päivän.

Salossa saadaan nauttia sunnuntaina perinteisistä joulukadun avajaisista ja Hyvänmielentorista talvisäässä toisin kuin monta kertaa aiemmin.

Hyvänmielentori avautuu sunnuntaina puolilta päivin ja luvassa on monenlaista ostettavaa ja syötävää salolaisten yhdistysten kojuilla.

Arpajaisiakin riittää ja päivä päättyy avajaiskulkueeseen, joka lähtee Oskarinkadulta klo 16 ja kulkee Helsingintietä ja Turuntietä Katrineholminkadulle ja Vilhonkatua pitkin torille.

Kulkueen edetessä syttyvät joulukadun valot.

Lasten Laulukaupungista kerrotaan, että torin esiintymislavalla on ohjelmaa koko iltapäivän ja itse joulupukkikin on luvannut tulla käymään.
-Myyntikojuista löytää monenmoisia herkkuja, lahjoja, koristeita, käyttötavaraa ja taatusti iloisen ja lämminhenkisen tunnelman. Torin esiintymislavalla ohjelmaa juontaa Luka Lujasmaa, joka kutsuu muun muassa halukkaita laulamaan, järjestäjät kertovat.

Musiikkia kuullaan päivän aikana useammalta esiintyjältä. Mikko Kuivala & Sankarit aloittaa, sen jälkeen vuorossa on Anna Schukovin jouluinen lavamuskari. Lapsen Joulurauhan julistuksen jälkeen musisoi ukuleleorkesteri Saloha.

Salo Circuksen ja Salon kaupungin tarjoaman TipTop Walkersin tonttujen sirkusesityksen jälkeen, kulkueen lähestyessä toria, tenori Jussi Väänänen laulaa joululaulun ravintola Musinen parvekkeelta.

Myös Joulupukilla on asiaa ja lavalla nähdään päivän päätteeksi Tanssiva nukke Maddaleenan Joulushow.

Torilla ovat mukana myös Kaveri-Koirat ja Otso-Salkkari.

Jouluvalojen sytyttäjinä on Alhaisten koulun oppilaita.

Kulkuetta johtaa VPK:n paloauto ja kulkueessa mukana on Joulupukin, tonttujen ja Salkkunan kanssa päiväkoti Aurinkoleijonan lapsia, Salon Leiriveikkojen ja Leirisiskojen partiolaisia ja rumpuryhmä, Salon Naisvoimistelijoiden paraatitytöt, Kaveri-Koiria, Freija-poni sekä aasit Ruttu ja Riesa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: