Espanjassa talvehtivat suomalaiset piipahduksella Costa del Salossa

Club Finlandia Golf Costa Blancan perustaja Erkki Leppänen ja La Marquesa -kentän vastaava Marketta Tossavainen yhdessä salolaisten Pirjo Viitanen-Pajun, Arja Kallosen, Pekka Härkin, Kalevi Liljusen ja Jorma Kalloisen kanssa Salon Golfkeskuksen lämmössä tiistaina.

Espanjassa on tälläkin hetkellä tuhansia suomalaisia ja talvisaikaan etenkin Fuengirolan alueella viettää talviaan laskutavasta riippuen 25 000-30 000 suomalaista.

Toinen suomalaisten suosima asuinalue on Costa Blanca, jossa on toiminut jo yli 30 vuoden ajan Club Finlandia Golf Costa Blanca eli suomalaisten oma golfseura.

Tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona kesäksi Suomeen palanneet blancalaiset tapaavat toisiaan golfin ja seurustelun merkeissä Salossa, jossa pelipaikkoina ovat Salo Golf ja Meri-Teijo Golf.

Salolaiset Pirjo Viitanen-Paju, Kalevi Kiljunen, Pekka Härkki sekä Arja ja Jorma Kallonen viihtyvät kuka viikkoja kuka kuukausia talvisin Costa Blancalla.
-Valo ja lämpö, Viitanen-Paju sanoo kaksi hyvä syytä asua talvikuukaudet etelämpänä.

Kalevi Kiljunen kertoo viihtyvänsä golfkentillä jopa viitenä päivänä viikossa.
-Asuminen ja eläminen on Torrevian alueella halvempaa kuin Fuengirolassa. Alue on myös rauhallisempi.

Suomalaisten golfseuran Club Finlandia Golf Costa Blancan yli 30 vuotta sitten perustanut Erkki Leppänen ei ole unohtanut Kotkan murrettaan, vaikka iso osa vuodesta kuluu poissa Suomesta.
-Tuohon aikaan suomalaisia asui Espanjassa paljon vähemmän. Halusin löytää ihmisille yhteistä tekemistä ja liikkumista, alkoholi oli halpaa jo silloin ja on edelleen, Salon kentän kierrokselle valmistautunut Leppänen kertoi.

Salossa saatiin nauttia ”etelän lämmöstä”, sillä elohopea kiipesi ainakin tiistaina lähelle 30 astetta.
-Klubissamme on noin 120 jäsentä. Nämä kesätapaamiset ovat perinteisiä.

Costa Blancan suosioon vaikuttaa se, että alueelle on muuttanut suomalaisten lisäksi asukkaita myös muista Pohjoismaista. Skandinaavisessa koulussa pystyy käymään alakoulua suomalaisen opetussuunnitelman mukaan; aurinkorannikolta Fuengirolasta löytyy toki kokonaan suomalainen koulu.
-Alicanten lentokentältä on lyhyt matka ja golfin pelaaminen on edullisempaa kuin aurinkorannikolla, salolaiset ynnäävät vielä Blancan hyviä puolia.

Salon kesätapaamisessa nautittiin tiistaina yhteinen illallinen Rikalanmäellä ja keskiviikkona ne mukanaolijat, jotka eivät pelaa golfia, saivat tutustua Mathildedalin tarjontaan.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: