Euroopan kielten päivä Salossa

SUKOL ry:n koulutussihteeri Hanna Laitvirta puhui kauppakeskus Plazan Euroopan kielten päivän tapahtumassa eri kielien oppimisesta otsikolla ”Kielet haltuun pienestä pitäen”.

Salonjokilaakso

Euroopan kielten päivää vietetään tänään klo 19 asti Kauppakeskus Plazassa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja sen tarkoituksena on innostaa kaiken ikäisiä kielten opiskeluun. Monipuolisissa pop up -pisteissä esitellään yhteistyökumppanien toimintaa, osallistetaan, opetetaan ja pidetään hauskaa. Päälavalla nähdään musiikki- ja draamaesityksiä sekä kuullaan kielten opiskelusta, vaihto-opiskelukokemuksista, kääntämisestä ja tubettaja Joona Hellmanin arjesta. Myös kielitaiteilija Roman Schatz saapuu hauskuuttamaan kokemuksillaan. Juontajana toimii Karoliina Blom.

Euroopan neuvoston ja Euroopan unionin yhteistyössä järjestämä Euroopan kielivuosi 2001 keräsi menestyksekkäästi miljoonia osanottajia 45 osallistujamaasta. Ohjelma juhlisti Euroopan kielellistä monimuotoisuutta ja kannusti kieltenoppimiseen. Kielivuoden menestyksen seurauksena

Euroopan neuvosto julisti Euroopan kielten päivän juhlittavaksi vuosittain 26. syyskuuta. Päivää on siis juhlittu vuodesta 2001 alkaen ja Salossa päivää juhlitaan nyt ensimmäistä kertaa näin näyttävästi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: