Gospel-lattarit liikuttavat naisia Salossa

Taina Lindholm ja Nina Jyllilä vetävät seurakunnan gospel-lattareita.

Salon seurakuntatalon keskisalissa liikutaan tiistaisin tanssin askelin.

Seurakunnan diakoniatyöntekijöiden Nina Jyllilän ja Taina Lindholmin tahdittamat Gospel-lattarit on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, joka sopii ihan jokaisen kunnolle ja taidoille.
-Gospel-lattarit on naisille suunniteltu kristillinen treenimuoto. Täällä oma tyyli on paras tyyli ja jokainen tanssii omalla tempollaan ja tahdillaan, Niina ja Taina kannustavat tunnin alussa.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n kehittämä treenimuoto, jossa tanssiin yhdistetään alku- ja loppurukous sekä kristillinen latinalaismusiikki. Myös Jyllilä ja Lindholm ovat kouluttautuneet ohjaajiksi Tampereella.
-Gospel-lattareissa ei ole kyse pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä.

Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta liikunnasta, tanssista tai kristinuskosta. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo, tanssiliikuntaan sopivat vaatteet ja jumppa-alusta.

Sonja Alanko kertoo lähteneensä gospellattareihin ystävänsä Niinan kannustamana.
-Olen harrastanut aiemmin bailatinoa ja itämaista vatsatanssia. Nyt sairaseläkkeelle jäädyttyäni halusin tulla kokeilemaan tätä.

Sirpa Puranen ja Sonja Alanko pitävät ryhmäliikunnasta ja kiittelevät seurakuntaa mahdollisuudesta kokeilla jotain uutta.

Alanko kehuu vetäjien kannustavuutta. Seurakuntaa hän kiittää tavasta tulla tanssin keinoin lähelle ihmisiä.
-Joku voi ajatella, että seurakunnan toiminnassa kaikki on niin vakavaa. Tällainen madaltaa kynnystä tulla mukaan seurakunnan toimintaan.

Sirpa Puranen aloitti Gospel-lattarit kesällä 2020 Salon kirkon takapihalla. Välillä tanssittiin Mahlakankareella ja välillä myös kokoontumisrajoitukset ovat keskeyttäneet harrastuksen.

Puranen iloitsee siitä, että ryhmäliikuntaan on taas mahdollisuus.
-Kivojen ihmisten kanssa on mukavaa ja turvallista tanssia. Käyn myös muualla ryhmäliikunnoissa; Perttelissä meillä on perjantaisin kaksi kaupungin jumppaa peräkkäin, Puranen kertoo.

Gospel-lattarien kehittäjä ja pääkouluttaja Piialiina Helminen on salolaislähtöinen tanssija, pappi ja erityisopettaja.

Helminen tulee maaliskuussa Salon seurakunnan järjestämän Naisten yön vieraaksi Naarilan leirikeskukseen.
-Jokaisen on tärkeä kuulla olevansa Jumalan silmissä rakas. Näiden aihepiirien käsittelyssä tanssi avaa uusia ja raikkaita kanavia käsitellä omia tunteita. Gospel-lattarit® -tunnilla musiikki, liikkeet ja yhteys muodostavat kokonaisuuden, jonka välityksellä voit tutustua paremmin itseesi ja Jumalaan, Helminen sanoo.

Pekka Mäenpää

Salon seurakuntatalon keskisalissa liikutaan tiistaisin tanssin askelin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: