Halikon VPK koordinoi Salossa Turvallisuustaidot haltuun -hanketta

Aleksi Peurala ja Alisa Elovaara innostavat mukaan turvallisuustaitojen kehittämiseen.

Salossa järjestetään tänä kesänä useita tapahtumia, joiden aikana pyritään parantamaan maaseudulla asuvien nuorten turvallisuustaitoja.

Halikon VPK koordinoi Salossa Turvallisuustaidot haltuun eli TUTA-hanketta, jota toteutetaan muun muassa palo-, liikenne- ja tietoturvallisuuden saroilla.

TUTA Salo pyrkii lisäämään nuorten turvallisuustaitoja ja tekemään pelastustoiminnan tutummaksi. Halikon VPK:n koordinoima -hanke on edistänyt turvallisuustaitojen kouluttamisen lisäksi yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Salossa Märynummen paloasemalla vietettiin jokin aika sitten toisenlaista kesäkuista perjantai-iltaa. Yksi paloautoista on ajettu pihalle tutustumista varten, “palava talo” odotti innokkaita sammuttajia ja Salon kaupungin nuorisopalvelujen Kesäkaara oli kurvannut pihaan hyppykeppeineen, skeittilautoineen ja erilaisine pihapeleineen.

TUTA Salon työntekijä Alisa Elovaara kertoo tiedotteessa, että hanke tekee yhteistyötä monen eri tahon kanssa.

– Olemme käyneet esimerkiksi seurakunnan kesäleireillä ja kaupungin nuorisotiloissa.

Lisäksi esimerkiksi MLL, partiolaiset ja muut VPK:t ovat lähteneet yhteistyöhön mukaan, hän sanoo.

Hankkeessa mukana olevan Aleksi Peuralan mukaan olisi mahtavaa, jos projektin myötä pelastustoiminta pääsisi lähemmäs samaa asemaa, jonka esimerkiksi poliisit ovat jo saavuttaneet.

– Poliisin tullessa pihaan moni tulee juttelemaan ja kyselemään, mutta paloautoja katsellaan kauempaa. Hankkeen kautta voimme tehdä toimintaa tutummaksi nuorille ja saada aikaan vuorovaikutusta, mutta myös kertoa esimerkiksi paloturvallisuudesta, Peurala kertoo.

Tänä kesänä hanke vierailee vielä esimerkiksi Kuusjoella MLL:n liikuntatapahtumassa ja Juvankosken leirikeskuksessa Perttelissä.

Alisa Elovaara kertoo olevansa oikein tyytyväinen hankkeen tuloksiin tässä vaiheessa. Myös nuorilta saatu palaute on ollut positiivista.

– Nuoret tuntuvat kyllä tykkäävän. Parhaimmillaan tilaisuuksissa on ollut parikymmentä nuorta kerrallaan kuuntelemassa. He pitävät etenkin käytännön tehtävistä ja pienestä kisailusta. Tärkeintä on mennä sinne, missä nuoret ovat jo valmiiksi.

Hanketta on tarkoitus jatkaa ainakin vuoden 2024 kesäkuuhun saakka.

Peurala toivoisi, että Salon alueella toimivat palokunnat ottaisivat hankkeen teemat omakseen ja jatkaisivat sitä kautta turvallisuustaitojen lisäämistä nuorten keskuudessa projektin päätyttyä.

Hän myös kannustaa muita yhdistyksiä kehittämään toimintaansa hankkeiden avulla.

– TUTA on meidän toinen hankkeemme, ja edellisestä jäi todella hyvät kokemukset. Ehkä tämä hanke rohkaisee muitakin palokuntia toteuttamaan projekteja, sillä nämä ovat todellaopettavaisia ja kehittäviä kokemuksia.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: