Hansan tontilla lauantaina drive-in stuntshow

Stuntkuljettaja Niko Säkkinen ja freestyle motocrossajaja Sebastian Westberg toivottavat katsojat tervetulleiksi lauantain drive-in -tapahtumaan.

Pekka Mäenpää

Salossa nähdään lauantaina hurjia moottoripyörätemppuja.

Salolainen stuntkuski Niko Säkkinen ja särkisalolainen Freestyle motocrossajaja Sebastian Westberg järjestävät Hansan tontilla drive-in stuntshown, jossa kaverukset esittelevät parasta osaamistaan kotikaupunkinsa katsojille.
-Vallitsevan tilanteen takia suurin osa ajoesityksistämme peruuntui kevään ja kesän aikana. Onneksi oli kerrankin aikaa treenata ja suunnitella tulevaa. Päätimme sitten järjestää itse vuoden viimeisen ajotapahtuman, Säkkinen ja Westerberg kertovat.

Kaverusten stunt- ja freestyleshow järjestetään turvallisesti aidatun alueen sisällä. Katsojat voivat tulla paikalle autoilla, jotka ohjataan ”kisakatsomoon” Hansan tontin reunamille. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä klo 13 alkaen ja ohjelma alkaa klo 14.
-Mukana ajamassa on myös oululainen Joel Göös. Heti esiintymisen jälkeen on mahdollista tavata meidät kuskit, saada nimikirjoituksia ja tukea toimintaamme ostamalla fanikamaa nimmariteltalta.

Westberg ja Säkkinen kertovat hiukan ihmetelleensä, kuinka vähän esiintymisiä eteläisessä Suomessa saati kotikulmilla on vuosien aikana ollut.
-Oma Sebfmx FEST freestyle motocross -tapahtumamme Särkisalossa on käytännössä ainoa. Alueella on iso liuta yrityksiä ja tapahtumiakin järjestetään, mutta jostain syystä stunt- ja freestyleshown arvoa ja fanijoukkoamme ei täällä päin ole ymmärretty.

Kaverusten mukaan isoimmat yhteistyökumppanit sijoittuvat pohjoiseen ja ulkomaille. Toisaalta salolaiskuljettajat kertovat, että heidän Dirtbike VS. Streetbike -sarjat ovat Youtubessa maailman katsotuimpia moottoripyörävideoita 19 ja 12 miljoonalla katselukerralla.
-Ne on pääosin kuvattu täällä Salossa. Ilman markkinointiyhteistyödiilejä ja ajoesityksiä ei ammattilaisena kisaaminen ja treenaaminen olisi mitenkään mahdollista Suomessa.

Lauantaina kokoonnutaan stuntshown katsomoon jenkkielokuvista tuttuun drive-in -tyyliin.
-Toivomme että ihmiset lähtevät hyvällä fiiliksellä paikalle katsomaan showta ja ovat yhteistyökykyisiä paikan päällä, kun ajoneuvot ohjataan paikoilleen. Tarkoitus on seurata show omasta autosta, tai sen välittömästä läheisyydestä, niin että turvavälit säilyvät.

Westerberg ja Säkkinen kiittelevät Salon kaupunkia ja paikallisia yrityksiä yhteistyöstä, joka mahdollistaa tapahtuman järjestämisen.

Niko Säkkinen ajaa isolla moottoripyörällä niin sanottua stuntridingia eli tekee temppuja etu- ja takapyörän varassa katutasolla.
-Se on 600-kuutioinen 170 kiloinen möhkäle eli vähän eri kuin trialpyörä, Niko naurahtaa.

Sebastian temppuilee freestylemotocrossia eli hyppii pyörällään vauhdikkaasti erilaisista rampeista.
-Se on eräänlaista akrobatiaa pyörän kanssa. Ilmassa tehdään erilaisia temppuja, voltteja ja muuta.

Hansan tontille tuodaan temppuja varten itse tehty ramppi, joka on kulkenut mukana aiemmin muun muassa Venäjälle ja Baltiaan.
-Se on semmoinen itse tehty rautakasa, joka pääse nyt kerrankin näytille kotikaupunkiin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: