Harrastus innoitti korismiehet popup-yrittäjyyteen

Janne Silvennoinen ja Kim Heino kokeilevat viikon ajan popup-liikkeen pitämistä Turuntiellä.

Reija Palttala

Salon Vilppaassakin pelaavat nuoret yrittäjät Kim Heino ja Janne Silvennoinen tuumasivat, että jotakin puuhaa on aina oltava ja pistivät toimeksi. Turuntieltä Salon ydinkeskustasta löytyi sopivasti tyhjillään oleva liiketila, jonka he vuokrasivat kokeiluluontoiseksi popup-myyntitilaksi.

Koripalloon liittyviä tuotteita myyvä popup-liike avaa ovensa tulevana maanantaina ja liikkeeseen voi poiketa ostoksille viikon ajan.
Tuotteet liikkeeseen hankitaan Helsingissä sijaitsevan Korispisteen päämyymälän kautta, ja myynnissä onkin siten monipuolinen valikoima koripalloharrastajien tarvitsemia tuotteita. Valikoimasta löytyy esimerkiksi pelikenkiä, pelaajien perusvarusteista tärkeimpiä. Salossa ei koripalloon soveltuvia kenkiä ole aiemmin ole ollut saatavilla juuri lainkaan.
– Korismiehinä huomattiin, että kenkiä joutui lähteä hakemaan Helsingistä asti. Kengät ovat kuitenkin sellainen tuote, jota mielellään ensin koettaa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Päätettiin sitten lähteä toimimaan, eikä vain valittelemaan tilannetta, Kim sanoo.

– Hyvin vaikea on ollut saada koriskenkiä Suomessa yleensäkin, Janne lisää.
Kenkien lisäksi liikkeestä löytyy muiden muassa paitoja ja muita pelivaatteita, pelivarusteita ja urheilutukia.
– Esimerkiksi NBA-pelipaitoja on kysytty paljon. Niitä ollut kyllä tosi vaikea saada Suomeen, mutta niitäkin löytyy nyt meiltä, kertoo Kim.
Valikoimiin kuuluu myös Salon Vilppaan fanituotteita.

Yrittäjäkumppanit Kim ja Janne toivottavat kaikki kiinnostuneet tutustumaan tarjolla oleviin tuotteisiin avajaispäivästä alkaen.
– Haluamme suhtautua rennosti, eli ei liian tiukkaa meininkiä tässä popup-toiminnassa, Janne sanoo.
– Tietenkin toivomme, että asiakkaita tulisi paljon, ja että ihmiset näkevät tämän mahdollisuutena tulla esimerkiksi koettamaan kenkiä. Mikä sen parempi kuin aloittaa pelikausi uusilla koriskengillä, Kim sanoo.

Idea popup-liikkeen pystyttämisestä syntyi luontevasti kun sekä Kim että Janne ovat kiinnostuneita yrittämisestä ja molemmat ovat myös harrastaneet koripallon pelaamista jo useiden vuosien ajan.
– Ollaan pelattu samassa joukkueessa ja tutustuttiin sitä kautta. Ollaan vähän sellaisia Puuha Petejä molemmat, tykätään mennä ja tehdä, Kim kertoo.

Oman pelaamisen ohella 21-vuotias Kim myös valmentaa Vilppaan junioripelaajia. Janne (34) puolestaan pelasi aiemmin junioriaikoinaan aktiivisesti 15-20 vuoden ajan. Muutaman vuoden tauon jälkeen hän on alkanut harrastaa koripalloa uudella innolla.
Yrittäjäkumppanukset ovat tunteneet toisensa parin vuoden ajan, ja luottavat yhteisen viikonmittaisen kokeilevan liiketoiminnan sujuvan. Varmaahan ei toki mikään ole, kuten ei yrittämisessä koskaan.
– Jos me ollaan viikon jälkeen vielä hyviä kavereita, niin sekin on jo paljon, vitsailevat Kim ja Janne.
– Tärkeintä on kuitenkin palo asiaa kohtaan, mitä lähtee ajamaan.

Vastoinkäymisiäkin on välillä tullut, mutta riittää, kun jaksaa luottaa omaan tekemiseensä, Kim sanoo.
– Yrittäjänä pitää juuri olla oikea kiinnostus asiaan, ei sitä muuten jaksa tehdä. Kyllähän siinä tunnit venyy, ei ole vain kahdeksasta neljään työtä, Janne toteaa samaan tapaan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: