Sorvalit sanoivat ”Tahdon” Vihkiyössä

Onnellinen aviopari Päivi ja Aulis Sorvali vihkimisen jälkeen Uskelan kirkon edustalla.

Maritta Määttänen

Uskelan kirkon uruista alkavat soida Toivo Kuulan Häämarssin ensisävelet. Suuret kirkonovet aukeavat ja hääpari, Päivi Laakso ja Aulis Sorvali lähtevät astelemaan kohti alttaria. Kirkon etuosassa istuvat häävieraat ovat nousseet seisomaan ja katselevat lähestyvää hääparia. Alttarilla heitä odottaa pappi Tarja Laurila. On alkamassa Salon seurakunnan järjestämän vihkiyön toinen avioliittoon vihkiminen. Puheessaan Laurila sanoo pyytävänsä siunausta tälle liitolle.
– On löytynyt ihminen, johon voi luottaa ja jota voi kunnioittaa. Rakkauden liekki tarvitsee tilaa, mutta myös suojaa. Rakkauden liekkiä tulee valvoa, Laurila puhuu.

Papin puheen, rukouksen ja yhdessä lauletun virren jälkeen on sormusten pujottamisen vuoro ja hääparin siunaaminen avioliittoon. Kanttori Laura Hurtig laulaa hääparille ja -vieraille laulun ”Rakkaus on lahja Jumalan” kollegansa Kaisa Suutela-Kuisman säestämänä. Vihkimisen jälkeen Päivi ja Aulis Sorvari poistuvat alttarilta hymy huulilla, urkumusiikkina Macchian ”Glory to Lord”. Kirkon takaosassa seisoneet hovimestarit Petteri Wiander ja Mikko Mäkinen tarjoavat hääparille lasilliset alkoholitonta kuohuviiniä sekä sydämenmuotoisia suklaamakeisia ja vaahtokarkkeja. Kirkon ulkopuolella hääväki kokoontuu onnittelemaan ja halaamaan vastavihittyjä.

Parin päivän kuluttua uuteen sukunimeen totutteleva rouva Sorvali palaa lauantaiseen juhlapäivään ja siihen johtaneisiin tapahtumiin.
– Halusimme järjestää häät elokuussa. Etsimme yhteystietoja Salon seurakunnan nettisivuilta ja sieltä löytyi Vihkiyö. Olin heti ideassa mukana, sillä olin viime vuonna ollut seuraamassa tapahtumaa. Koimme molemmat tapahtuman helpoksi tavaksi mennä naimisiin, kaikki hoitui yhdellä puhelinsoitolla ja saimme varattua ajan, Päivi kertoo.

Päivi tunnustaa aluksi hieman jännittäneensä tulevaa tilaisuutta. Jännitys hälveni kirkkoon saavuttua.
– Keskustelimme ensin sakastissa papin kanssa. Se oli leppoisaa ja rauhoitti mieltä. Kirkossa oli lämminhenkinen tunnelma. Kanttorin kanssa jutellessa sovimme häämarssista ja lauluista. Mielestäni vihkitilaisuus oli hieno ja tunnelmallinen.
Päivin mielestä Vihkiyön tarjoama mahdollisuus mennä vihittäväksi sopii kenelle tahansa.
– Vihkiyö ei rajoita häävieraiden määrää. Saimme vaikuttaa kaikkiin kirkossa tapahtuviin asioihin ja saimme saman, kuin mikä tahansa vihkipari. Vietimme lähisukulaisten kanssa pienen hääjuhlan kirkon jälkeen. Ilta oli lämmin ja kaunis, Päivi kertoo.

Salon seurakunnan mukaan kello 17-22 järjestettävässä Vihkiyössä voi solmia avioliiton tai pyytää siunausta maistraatissa solmitulle liitolle. Siellä voi myös juhlistaa kiitos- ja rukoushetkellä vihkimisen vuosipäivää tai liiton täysiä kymmeniä. Tämän vuoden tapahtumassa oli neljä vihittävää paria ja vihkimisen vuosipäivää juhlisti kaksi avioparia.

Kirkon asehuoneessa oli tarjolla seurakunnan emäntien valmistamia kahvipöydän herkkuja. Tarjoilusta huolehtivat Jutta Heikura (vas.), Karoliina Kankaanpää ja Josefiina Mäkinen, jotka ovat olleet mukana vuosittaisessa tapahtumassa useamman kerran.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: