Hyvä ystävyys kantaa läpi elämän

Salolaisystävykset Satu Sahla-Juvankoski (edessä), Marika Kunnas, Outi Lempiäinen ja Heidi Kiukkonen aikovat juhlistaa ystävänpäivää kilistelemällä kuohuvaa.

Salolaiset Satu Sahla-Juvankoski, Outi Lempiäinen, Marika Kunnas, ja Heidi Kiukkonen pitävät ystävyytensä kantavana voimana sitä, että jokainen saa olla juuri sitä mitä on. Ystävyys on osalla heistä jatkunut aivan lapsuuden hiekkalaatikolta tähän päivään asti, ja osan kanssa tuttavuus on syventynyt ystävyydeksi viime vuosien aikana. Vaikka eri elämäntilanteissa yhteydenpito on ollut välillä vähäisempää, on yhteys säilynyt aina.
-Olemme Satun ja Marikan kanssa tunteneet lapsuudesta asti, ja Heidiin tutustuin asiakkaan ominaisuudessa toistakymmentä vuotta sitten. Sadun kanssa on pisin ystävyys, yli 40 vuotta ja meidät on välillä sekoitettu sisaruksiksi, koska olimme usein pukeutuneet samalla lailla. Yhdessä tehtiin lapsuusaikana kaikki, käytiin muskarissa, käveltiin kouluun, ihan kaikki mahdollinen aika vietettiin yhdessä, kertoo Outi Lempiäinen.

Marika Kunnas on paluumuuttaja, sillä hän muutti viime kesänä Espanjasta Saloon 25 Espanja-vuoden jälkeen, ja tutustui Kiukkoseen yhteisten ystäviensä kautta.
-Muutin heinäkuussa takaisin Suomeen, ja Satu ja Outi aloittivat tuolloin niin sanotun kotiuttamisprosessin minun kanssani. Ystävät tulivat siis heti apuun, jotta pitkän Espanjassa oloni jälkeen pääsisin arkeen kiinni. Olemme olleet ystäviä yläasteajoilta asti Satun ja Outin kanssa, kertoo Marika Kunnas.
-Kyllä siinä heti lähdettiin miettimään, mitä yhdessä tehdään ja missä käydään. Pandemia-aika on oikeastaan vaan lähentänyt meidän ystävyyttämme entisestään, lisää Outi Lempiäinen.

Satu Sahla-Juvankoski muistelee tutustuneensa Heidi Kiukkoseen myös asiakkaan roolissa. Tuolloin he eivät vielä tienneet, että vuosien päästä heidän tuolloinen kohtaamisensa syventyisi ystävyydeksi. Marika Kunnaksen ystävyys Heidi Kiukkosen kanssa syntyi ystävysten yhteisistä bileistä.
-Me tutustuimme Marikan kanssa sen jälkeen, kun hän muutti viime vuonna takaisin Suomeen, ja siitä lähtien olemme olleet ystäviä, kertoo Heidi Kiukkonen.

Ystävykset kokevat, että heidän välillänsä on sellaista sielujen sympatiaa. Kaikesta on helppo puhua toisille, eikä kukaan tuomitse toisen ajatuksia. He jakavat päivittäin arjen kuulumisia WhatsAppin kautta. He kokevat, että omassa ryhmässä keskusteleminen on ollut vapauttavaa ja avointa. Saa olla eri mieltä, saa olla samaa mieltä, saa kyseenalaistaa, saa puhua itsestään. He keskustelevat arjesta, elämästä, ihmissuhteista, tunteista, kaikesta mahdollisesta. Välillä joku vakavastakin aiheesta keskustelu vapautuu sillä, kun joku heittää hauskan Tiktok-videon jutustelun keskelle.
-Kirjoitamme siellä joka päivä kuulumisia ja jaamme ajatuksia aivan kaikenlaisista aiheista. Kyllä sitä päivittäin aina oikein odottaa, mitä uutta on taas tapahtunut, kertoo Heidi Kiukkonen.
-Meillä todellakin voi aiheet lentää vakavista aiheista iloisiin, siis aivan mistä vaan maan ja taivaan väliltä, ja välillä jutut rönsyilevät keskusteluissa nopealla tempolla. Ainoa aihe mistä emme juuri koskaan keskustele, on työasiat, ne jäävät työpaikalle, kertoo Sahla-Juvankoski.

Naiset kertovat, että ystävinä he ovat suorapuheisia, rehellisiä, rohkeita, laajakatseisia, avoimia ja heidän välillään on syvä luottamus. Heitä yhdistää myös samanlainen, välillä jopa ronski huumori. Erästä ominaisuutta he arvostavat ystävyydessä eritoten, nimittäin sitä, että on lupa sano myös ei. Kun ei halua tai jaksa osallistua johonkin menoon, niin sitä ei tarvitse selitellä.
-Mielestäni vielä yksi hyvä piirre meidän ystävyydessämme on armollisuus, sillä tavalla että osaamme olla armollisia itsellemme, muille ja kaikille niille tunteille mitä meillä on. Ikinä emme tuomitse toisen ajattelutapaa jostain asiasta, vaan pikemminkin nostamme seuraavan näkökulman esille, kertoo Sahla-Juvankoski.
-Joku tässä hetkessä ja siinä missä jokainen on kiinni omassa elämässä, mahdollistaa sen, että tämä porukka värähtelee samalla taajuudella, lisää Marika Kunnas.

Ystävyyttä he pitävät yllä muun muassa käymällä yhdessä syömässä, harrastuksissa, ulkoilemalla ja konserteissa. Ystävänpäivänä he aikoivat ehdottomasti juhlistaa ystävyyttä kilistämällä kuohuvaa.

Sari Tuomi

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: