Hyvinvoiva salolainen seniori -tapahtuma kannustaa ikäihmisiä liikkumaan

Liikuntasuunnittelija Virpi Lehto opasti Riitta Niinistöä keppijumpassa.

Aino Saari

Salon uimahallin liikuntatilassa järjestettiin maanantaina Hyvinvoiva salolainen seniori -tapahtuma. Kyseessä on senioreille tarkoitettu maksuton terveys- ja hyvinvointitapahtuma, jossa seniorit saavat tietoa ja toimintatapoja oman hyvinvointinsa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Tapahtumassa kerrottiin muun muassa tasapainosta, lihaskunnosta, liikkuvuudesta ja liikkumisesta. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli liikuntasuunnittelija Virpi Lehdon mukaan todella suosittu.

– Porukkaa on ollut koko ajan todella paljon ja seniorit ovat lähteneet rohkeasti mukaan kokeilemaan. Tapahtuma saa jatkoa keväällä ja silloin heillä on mahdollisuus tehdä testit uudestaan ja verrata tuloksia, Lehto kertoo.

Ikäihmisille esiteltiin liikuntapalveluiden tarjontaa ja heille jaettiin liukuesteitä. Tietoa oli tarjolla myös ravitsemuksesta ja muistista. Lehdon mukaan liikunta on hyväksi mielelle, mikä on tärkeää senioreiden elämänlaadun säilyttämisen ja parantamisen kannalta.

Uimahallin liikuntatilassa järjestetty tapahtuma tavoitti paljon ikäihmisiä, joita käy uimahallissa runsaasti muutenkin. Liikunnan lisäksi korostui myös sosiaalisuus ja sen merkitys.

Seniorit pääsivät tekemään esimerkiksi liikkuvuus-, lihaskunto- ja tasapainotestejä. Heille kerrottiin myös uudistuvista suosituksista ja he saivat vinkkejä, miten esimerkiksi lihaskuntoa voi treenata kotikonstein. Altaalla osallistujilla oli mahdollisuus myös vesijuoksuopastukseen.

– Haluamme kannustaa arkiliikkumiseen ja lisätä tietoisuutta siitä, ettei liikunnassa tarvitse olla kyse suorittamisesta. Terveyttään voi parantaa pienilläkin teoilla, esimerkiksi hampaat voi pestä yhdellä jalalla seisten, Lehto kertoo.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä liikkumista ja liikuskelua arjessa, sillä myös lyhyiden välimatkojen liikkuminen on hyödyllistä.

– Liikkuminen ei välttämättä vaadi paljon ja vähäinenkin liikuskelu on pois esimerkiksi istumisesta, Lehto lisää.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Salon liikuntapalvelut, terveyspalvelut, vanhuspalvelut ja Salon Muistiyhdistys ry.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: