Jaana Kähösen Piccoli Piaceri -taidenäyttely Design Hillissä

Jaana Kähösen Piccoli Piaceri -näyttelyn teoksista voi löytää pieniä pysähtymisen hetkiä.

Salolaisturkulaisen Jaana Kähosen taidenäyttely Piccoli Piaceri (Pieniä nautintoja) välittää Välimeren maiden valoa, iloa ja tunnelmaa, pieniin ohikiitäviin ja nautinnollisiin hetkiin.

Kähösen valokuvia on esillä Design Hillin terassilla 8. lokakuuta saakka.
-Näyttely koostuu yhteensä 18 teoksesta, jotka liittyvät pieniin pysähtymisen hetkiin matkoillani Välimeren maissa, etupäässä Italiassa.

Valokuvista voi löytää tarinat, hetket, maut, tuoksut – pysähtymisen kahvilassa, baarissa, torilla tai kadunkulmassa.
-Matkustan usein yksin, jolloin on aikaa havannoida ympäristöä. Toisaalta hetket ystävien kanssa jättävät omat, rakkaat muistonsa.

Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviin pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä.

Uniikit kuvateokset painetaan sametille kahdeksan kuvan sarjoissa.

Kuvista löytyvä, pieni 40-luvun Cessna on Jaanan signeeraus – lentokone, jolla hän on itse lentänyt.
-Olen käynyt Italiassa 40 vuotta, se on minulle rakas paikka. Sinne on helppo mennä, nykyään vierailen enimmäkseen Rooman alueella.

Jaana asuu ja työskentelee Turussa ja Mathildedalissa. Hän toimii myös Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana. Jaanan töitä on ollut esillä jo kuudetta vuotta hänen omassa kesägalleriassaan Mathildedalissa, joka on valittu kolmena peräkkäisenä vuotena Konstrundan vierailukohteeksi.

Lisäksi hänen teoksiaan on ollut esillä Salon Veturitallissa, Teijon Masuunilla, Salon Taiteilijaseuran Galleriassa, Mathildan Marinassa, Ilolan arboretumissa, Turun Tuulenpesässä, Sylvi Salosella, Kärrin rusthollin galleriassa sekä Helsingin Vapaakaupungin olohuoneen galleriassa.

Jaanan kesägalleria Mathildedalissa ja hänen töitään on vuokrattavissa Salon Taiteilijaseuran Taidelainaamosta.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: