Kahvipaikka Kurila avasi Salossa torikahvikauden

Perheyrityksessä kesän jälkeen sukupolvenvaihdos

Henri, Noora, Terttu ja Niko toivottavat asiakkaat tervetulleeksi torikahville myös tulevana lauantaina. Lämmitetyt teltat ovat käytössä aina tarpeen tullen.

Salon torilla nautittiin lauantaina keväästä, jonka eteneminen toki jäi hetkeksi heti tauolle takatalven iskettyä Saloon ainakin kuluvan viikon ajaksi.

Sadat salolaiset piipahtivat kahvilla Kahvipaikka Kurilan lämmitetyissä teltoissa, jossa

Kurilan yrittäjäperhe palveli asiakkaita iloiseen tapaansa. Tarkoitus on palvella asiakkaita myös tämän viikon lauantaina; ellei aamun sää ole aivan mahdoton.

– Aloitimme torilla kahvilan pitämisen 40 vuotta sitten kesällä 1983, Terttu ja Henri Kurila muistelevat.

Tämän kesän jälkeen pariskunta suunnittelee jättävänsä päivittäisen torikahvion pyörittämisen lapsilleen Nooralle ja Nikolle, jotka ovat olleet mukana jo pitkään yrityksen toiminnassa.

– Syksyllä taidettiin jo meidän Facebook-sivuilla vihjata uusista tuulista, Noora ja Niko huikkaavat asiakaspalvelun lomassa.

Henri ja Terttu lupaavat olla apuna jatkossakin, mutta säännölliset heräämiset ennen kukonlaulua saavat jäädä kesän jälkeen vähemmälle.

– Niko aloitti kahvilassa kesätyöt 14-vuotiaana vuonna 1990 ja jäi koulujen jälkeen töihin vakituisesti. Noora tuli mukaan vuonna 15-vuotiaana vuonna 1997 ja jäi samalla tavalla tähän vakituisesti töihin koulut käytyään.

Alusta asti oli selvää, että kahvilanpito jatkuu, vaikka Terttu ja Henri jäävät eläkkeelle.

– Jatkaminen tuntuu luontevalta. Olemme kaikkien näiden vuosien aikana nähneet, millaista yrittäminen on – ylä- ja alamäkineen, Niko ja Noora kertovat.

Perheyrityksessä on tähänkin asti tehty päätöksiä yhdessä pohtien.

– Jatkamme samalla periaatteella kuin tähänkin asti. Tietenkin joitain uudistuksia tehdään jossain välissä, suunnitteilla on muun muassa uusi isompi kahvilavaunu.

Maaliskuinen lauantai nostatti salolaisia kevään odotukseen. Vaikka talvi hetkeksi palasikin, kahvilayrittäjien toiveissa on tänäkin vuonna kaunis kevät ja kesä, paljon asiakkaita ja onnistuneita iltatoreja.

–  Meillä on aika iso ja laaja valikoima tuotteita ja kaikki ovat joidenkin suosikkeja. Jos valikoimaan haluaisi lisätä jotakin, niin rajallisten tilojen vuoksi toisesta päästä pitäisi pudottaa jotain pois, Kurilat kertovat.

Tänä vuonna jatketaan siis tutulla hyväksi todetulla valikoimalla; kesällä katsotaan olisiko jotain uutta mahdollista ottaa vitriiniin.

Henri ja Terttu muistelevat aloittaneensa kahvilanpidon torilla, koska siellä oli heidän mielestään sellaiselle tilausta.

– Parasta tässä työssä on tuttujen asiakkaitten tapaaminen. Meille ja kahvilatyö on myös aina ollut sitä, mitä olemme halunneet tehdä. Vuosien aikana on tullut paljon uusia tuttavuuksia ja joistain on tullut myös vapaa-ajan ystäviä.

Työssä raskainta ovat aamuheräämiset, välillä myös ehkä päivien pituus. Talvella on onneksi ehditty lataamaan akkuja.

– Teemme kaikki tarjottavat aikaisin aamulla omassa leipomossamme ja osin kahvilan keittiössä. Saimme juuri laajennettua Meriniityssä sijaitsevaa leipomoamme.

Noora ja Niko lupaavat jatkaa jo hyväksi todetulla sapluunalla.

– Pyrimme jatkossakin toimimaan niin, että palvelumme ja tuotteemme ovat hyviä ja laadukkaita ja suosiomme säilyisi vielä seuraavatkin 40 vuotta.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: