Karaoketanssit piristävät lumista kevättä

Lippuja myynyt Pirjo-Leena Virta kertoo, että vuorossa on tämän vuoden toiset karaoketanssit.

Karaoke on siitä mukava juttu, että sitä voivat harrastaa oikeastaan kaikki. Jos ei laula, voi tanssia. Jos ei laula eikä tanssi, voi katsella ja kuunnella. Arvostellakin tietysti voi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että karaokea ei ole kehitetty niille, jotka osaavat laulaa, vaan niille jotka haluavat laulaa.

Salon Eläkkeensaajien karaoketansseissa lauluhaluisia ja -taitoisia riittää: ulkona sataa jalkarätin kokoisia lumihiutaleita, mutta Työväentalon lavalla vedetään tangoa, valssia ja jenkkaa taidolla ja tunteella. Tanssit ovat alkaneet kello 19, laulajia on jonoksi asti heti alkuunsa ja tanssilattiakin täyttymässä. Lippuja myyvä Pirjo-Leena Virta aikoo itsekin kiivetä myöhemmin illalla lavalle.

– Tänne voi tulla kuka tahansa laulamaan ja tanssimaan, ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Nämä ovat tämän vuoden puolella jo toiset järjestämämme karaoketanssit, edelliset oli tammikuussa. Ilmoituksessammekin luki: Illan antimiin kuuluu pientä huikopalaa, laulua, tanssimista, arpajaiset ja ennen kaikkea hyvää seuraa, josta sinä olet yksi. Meidän porukka tykkää sekä laulamisesta että tanssimisesta, seuraavat tanssit on Perfidia-orkesterin säestäminä 22. huhtikuuta.

Lumisateen keskeltä lipunmyyntiin astelee myös Riitta Silfver, ja lauluvoimaa on siten tulossa lisää, sillä Riitta lauloi aiemmin Salon Viihdelaulajissa. Riitan bravuureja karaokessa on kaunis Soi maininki hiljainen -tango.

– Liityin Eläkkeensaajiin vuonna 2014 ja halusin nimenomaan mukaan porukkaan, jossa pääsee laulamaan. Yhdistyksellä on lauluryhmä, jolla on varsin paljon keikkoja esimerkiksi vanhainkodeissa, ja laivallekin ollaan päästy esiintymään. Oikeastaan lauluryhmiä on kolme: mieslaulajista koostuva Junkkarit, naislaulajien ryhmä Kielot ja koko noin 30 hengen ryhmästä koostuva Jäkälät. Eläkkeensaajien toiminta on mielestäni mukavan viriiliä.

Sekä Pirjo-Leena Virta että Riitta Silfver ovat Eläkkeensaajien ohjelmatoimikunnassa mukana. Yhdistyksen informatiivisilta nettisivuilta selviää, miten vilkasta ja monipuolista Eläkkeensaajien toiminta Salossa on. Jäseniä on noin 650 ja kuukausikerhoissa osallistujamäärä pyörii 150 hengen kieppeillä.

– Kuukausikerho kokoontuu aina kuukauden toisena keskiviikkona syyskuusta toukokuuhun. Ohjelmassa on usein asiantuntijoiden luentoja, esimerkiksi huhtikuussa saamme vieraan Helsingistä vanhusasiavaltuutetun toimistosta ja toukokuussa kuullaan pankkiasiaa. Harrastusmahdollisuuksia jäsenille on paljon: vapaaehtoiset vetävät erilaisia kerhoja ja näin eläkeläiset pysyvät kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin kauemmin, sanoo Pirjo-Leena ja lisää vielä painokkaasti:

– Eläkkeensaajiin voi liittyä vaikka ei olisi vielä eläkkeelläkään. Kaipaamme mukaan nuoria eläkeläisiä tuomaan uusia ideoita! Laulajat ja tanssijat Työväentalolla lähtevät välillä kahvitauolle. Sirpa Paulamäen luotsaamat emännät hoitavat vapaaehtoispohjalta tämänkin tilaisuuden tarjoilun, kuten yhdistyksen tapahtumissa yleensäkin. Ilmeisen maittavia ovat emäntien aikaansaannokset, sillä jonosta kuuluu: ”Niin pal hyvii voileipii oli viimekskin!”

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: