Kansallispuistot nousivat Suomen matkailuvaltiksi – ”Turistit uskovat olevansa Helsingin esikaupungissa”

Kansallispuistot kiinnostavat nyt Suomeen saapuvia ulkomaanmatkailijoita. Maamme kansallispuistoissa kävi viime vuonna ennätysmäärä ihmisiä, ja tuoreimmat majoitustilastot lupailevat, että kasvu kiihtyy entisestään. Turisteja vetää metsiin helppo saavutettavuus ja Suomen noste luontomatkailukohteena.

Suomen kansallispuistojen kävijämäärä on kasvanut koko 2000-luvun ajan. Metsähallituksen mukaan viimeisen viiden vuoden aikana kansallispuistojen kävijämäärä on noussut 35 prosenttia. Vuonna 2017 kansallispuistoissa vieraili yli 3 miljoonaa kävijää.

Matkailijoiden kiinnostusta Suomen luontoon on vauhdittanut arvostettu Best in Travel -status, jonka Lonely Planet myönsi Suomelle viime vuoden lokakuussa.

– Suomen kansallispuistot ovat keskeinen tekijä, miksi pääsimme maailman top-3 matkailukohteisiin, kertoo Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakonen.

Koli houkuttelee Karjalaan – ulkomaalaisten turistien määrä kasvaa tänä kesänä

Suomen 40 kansallispuistosta Pohjois-Karjalassa sijaitseva Koli on yksi maan suosituimmista. Kolilla käy vuosittain yli 200 000 vierasta. Kohteen suosio näkyy myös alueen majoitusliikkeissä.

Tilastokeskuksen mukaan yöpymisten määrä Pohjois-Karjalassa on kasvanut tänä vuonna 8,8 prosenttia. Pelkästään toukokuussa ulkomaalaisten yöpyjien määrä alueella kasvoi 12,9 prosenttia. Eniten ovat lisääntyneet kiinalaisten ja espanjalaisten matkailijoiden yöpymiset.

– Kolin lisäksi muun muassa pohjoinen Saimaa ja Patvinsuon kansallispuisto Ilomantsissa kiinnostavat Joensuun alueelle tulevia luontomatkailijoita. Uskon, että etenkin ulkomaalaisten vieraiden määrä jatkaa kasvuaan tulevina kesinä, kertoo Scandic Joensuun hotellinjohtaja Pirjo Kouvo.

Suomessa luontoon pääsee nopeasti ja helposti

Teijon kansallispuisto avattiin vasta pari vuotta sitten, mutta jo viime vuonna yli 85 000 matkailijaa löysi tiensä puistoon. Scandic Salon hotellinjohtaja Marja Iitti kertoo, että alueen matkailijat ovat erittäin kiinnostuneita Teijosta.

– Teijolla jo käyneet matkailijat ovat antaneet äärettömän positiivista palautetta. Ihmiset haluavat luontoon, he hakevat kokemuksia. Kyseessä on selkeästi matkailutrendi, Iitti sanoo.

Myös Iitti uskoo, että Suomen noste luontomatkailukohteena tuo kansallispuistoihin yhä enemmän ulkomaalaisia vieraita.

– Esimerkiksi Teijon etuna on se, että olemme hyvin saavutettavissa. Viime kesänä täällä vieraili kiinalainen turistiryhmä, joka uskoi olevansa Helsingin esikaupunkialueella, Iitti kertoo.

Teijon kansallispuisto avattiin vasta pari vuotta sitten, mutta jo viime vuonna yli 85 000 matkailijaa löysi tiensä puistoon.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: