PeU-Basketin jenkkivalinta on Remond Brown

Miesten koripallon I divisioonakauteen valmistautuva PeU-Basket on solminut pelaajasopimuksen amerikkalaisen 195-senttisen Remond Brownin kanssa. 23-vuotias laitahyökkääjä tuo urheilullisuutta ja korintekovoimaa nuoreen PeU-Basketiin.

Viime kaudella I divisioona B:n välieriin selvinnyt PeU-Basket siirtyi kesällä Samu Kaaresvirran valmennukseen ja nuori joukkue on nuorentunut entisestään. Viime vuoden rosterista Teemu Jarhio ja Miro Patrakka eivät jatka Perniössä ja Samu Kaaresvirran oma pelaajaura vaihtui päävalmentajaksi. Kun vielä Mikael Saari ja Joni Arell ovat armeijassa, rinki on melko kapea. Apuvalmentajana Samulla toimii Esa Mäkynen ja myös Jussi Savolaisen ääntä kuunnellaan.
– Toivottavasti Jussi nähdään vielä kentällä, sillä kokemusta tarvitaan. Uusia kasvoja harjoitusvahvuudessa ovat Lasse Soljama, Saku Ahonen ja Juhana Melkkilä sekä liuta Vilppaan A-poikia. On tässä vielä yksi musta hevonenkin neuvotteluissa, mutta palataan siihen myöhemmin. Nuorella joukkueella sarjaan kuitenkin lähdetään ja niin I divisioonassa pitääkin olla. Sarja on hyvä välietappi kehityskykyisille pelaajille. Oma kentällemeno vaatisi ensiksi polvileikkauksen, joten eiköhän se paikka löydy sieltä penkin päästä, naurahtaa kokenut Kaaresvirta.

Tuore päävalmentaja on tyytyväinen Brownin kanssa tehtyyn sopimukseen.
– Amerikkalaispelaaja on hankittu Perniöön yhteistyössä Vilppaan kanssa ja hän on mukana myös Vilppaan harjoitusvahvuudessa. Mikäli tarve vaatii, hän on keväällä Vilppaan käytössä ns. back-up jenkkinä. Perniölle paras vaihtoehto olisi ollut sentteri, mutta Remond Brown vaikuttaa hyvältä pelimieheltä. Hän on meidän budjetilla paras mahdollinen pelaaja ja tuo nuoreen joukkueeseen urheilullisuutta, pallollista osaamista ja pystyy puolustamaan monta pelipaikkaa, Kaaresvirta toteaa.

Remond Brown pelasi täydet neljä vuotta NCAA1:ssä Grambling Staten riveissä ja Louisianasta lähtöisin oleva laituri iski seniorikaudella tauluun 14.1 pistettä, 4.5 levypalloa ja 1.8 syöttöä. Valmistumisen jälkeen mies siirtyi eksoottiseen Palestiinan liigaan ja tykitti Hateen Nablusille huimat 39.0 pistettä ja 9.1 levypalloa peliä kohden.

PeU-Basket aloittaa kautensa 12 joukkueen I divisioona B:ssä lokakuussa ja sarjan muut joukkueet ovat EBT, HyPo, JuWe, Kau koris, MuKi, PuHu Juniorit, RaPy, Raiders Basket, Honka, Ura Basket sekä Huima.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: