Karhuvaaran tilalla Halikossa valmistaudutaan jouluun hyvissä ajoin

Laura ja Robin Saarinen ovat asuneet Karhuvaaran tilalla Halikossa viime vuoden syksystä saakka. Pariskunnan koirat, viisivuotias suomenlapinkoira Koda ja kuuden kuukauden ikäinen samojedinkoira Dosti, nauttivat myös elämästä maaseudulla.

Valkoisen lumipeitteen saaneet maalaismaisemat ympäröivät Halikossa sijaitsevaa Karhuvaaran tilaa. Keltainen omakotitalo, navettarakennus ja punainen pihasauna muodostavat suojaisan pihapiirin. Laura ja Robin Saarinen avaavat ulko-oven ja kutsuvat sisälle kotiinsa. Tulijaa tervehtivät iloisesti haukahtaen viisivuotias suomenlapinkoira Koda ja kuuden kuukauden ikäinen samojedinkoira Dosti. Saaristen kodissa on joulutunnelmaa, jota tuovat kynttilöiden lisäksi kauniit asetelmat ja olohuoneessa tuikkiva joulukuusi.
-Aloitan laittamaan jouluisia somistuksia marraskuun lopulla, ne tuovat tunnelmaa. Kynttilät ja niiden luoma valo ovat tärkeä juttu. Joulukuusi on aito ja se on koristeltu jo hyvissä ajoin, Laura sanoo.

Robin kertoo Lauran olevan esteettistä silmää omaava ja taitava sisustaja, joka pitää erityisesti valkoisesta ja hillityistä väreistä.
-Minä haluaisin, että jouluna olisi punaista ja tonttuja. Joulukuusessa on nyt kyllä kolme jääkiekkojoukkue Ilveksen joulupalloa, jotka olen saanut laittaa koristeeksi, Robin vitsailee.

Tammikuussa naimisiin mennyt pariskunta kertoo Karhuvaaran tilan olevan heille unelmien täyttymys. He tekivät talokaupat viime syksynä.
-Olimme pitkään etsineet maalaismaisemissa olevaa taloa. Tämä talo on vuonna 1946 rakennettu ja asuinpinta-alaa on 160 neliötä. Edelliset omistajat olivat purkaneet talon runkoon asti ja rakentaneet sen uudelleen, sekä tehneet paljon remonttia. Me laitoimme pihavalot ja rakensimme terassit ja piha-aidan, Laura ja Robin kertovat.

Karhuvaaran tila on 1,4 hehtaarin kokoinen ja siihen kuuluu peltoa. Laura kertoo, että tilan hankkimisen myötä heille tuli myös yhdeksän kanaa ja kukko, sekä neljä kultafasaania ja kaksi riikinkukkoa.
-Kysyin välittäjältä puolittain vitsinä, kuuluuko linnut kauppaan. Sovimme lopulta myyjän kanssa, että linnut voivat jäädä. Remontoimme navetan päädyssä olevan kesäkanalan talvikanalaksi, Laura kertoo.

Laura on opiskellut Haaga Heliassa matkailualan restonomiksi. Hän toimii Hanhivaarassa klubimanagerina.
-Minulla on lisäksi toiminimi, jonka kautta teen parille yritykselle sisällöntuotantoa sosiaaliseen mediaan. Toiminimeen kuuluu myös valokuvaus. Innostuin valokuvauksesta 15-vuotiaana, kun sain ensimmäisen järkkärin. Kuvaan mieluiten eläimiä ja luontoa. Olen opiskellut Muurlan Opistossa Master Class -valokuvauslinjalla, Laura sanoo.

Robin on ammatiltaan merkonomi ja hän työskentelee tuotekehityksen parissa paloturvallisuuteen keskittyvässä Tulisuoja Suomi -yrityksessä. Robin toimii myös hierojana oman toiminimen kautta. Molemmilla on taipumusta kädentaitoihin ja he kertovatkin olleensa myymässä itse tehtyjä tuotteita Teijon joulumarkkinoilla. Myyntipöydältä kävivät hyvin kaupaksi niin Lauran valmistamat sytykeruusut ja -lastut, koiranherkut ja kylpysuolat kuin Robinin leipomat saaristolaisleivät. Robin myöntää ruoanlaiton olevan pääasiallisesti hänen hallussaan.
-Olemme kasvissyöjiä, joten joulupöytään tulee vege-kinkkua, kaloja, kasvislaatikoita ja salaatteja. Mätitahna, jossa on smetanaa ja punasipulia, kuuluu ehdottomasti joulupöytään, Robin kertoo.

Karhuvaaran tilalla myös leivotaan ja piparit tuoksuvat jo hyvissä ajoin ennen joulua.
-Leivomme joulupipareita isot kasat, kun vietämme pikkujoulua sukulaisten kanssa, Laura kertoo.

Ennen varsinaisia joulunpyhiä Laura ja Robin menevät joululounaalle Robinin perheen luo Helsinkiin. Lauran perhe tulee puolestaan jouluaattona vierailulle Karhuvaraan. Rauhallista joulua vietetään lämpimiin villapaitoihin ja -sukkiin pukeutuneena, lautapelejä pelaten ja yhteisestä ajasta nauttien.
-Jouluaattoon kuuluu ehdottomasti saunominen puusaunassa. Se muistuttaa saunomisesta mökillä ja mummolassa. Joulu on juhlapyhistä ainoa, jolloin on helppo rauhoittua ja ladata akkuja. Perheen kanssa vietetty aika hyvän ruuan äärellä on tervetullut lepotauko kiireiseen arkeen, Laura toteaa.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: