Ida Ruohomaa innostuu käsitöistä syksyisin

Ida Ruohomaa pitää jouluista käsityöpuotia Halikossa.

Halikossa Ystävien käsityöpuotia pitävä Ida Ruohomaa on saanut innostuksen käsitöihin vanhemmiltaan.
-Erityisesti äitini, joka opettaa nykyään raku-keramiikkaa, on tutustuttanut minutkin keramiikan maailmaan, kertoo Ruohomaa.

Ruohomaa on tehnyt käsitöitä noin 17 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän tekee eniten keramiikkaa ja nahkaisia koruja.
-Silloin kun lapseni olivat pieniä, oli mukava tehdä käsitöitä, kun sain olla pienen hetken omissa oloissani. Nykyään teen käsitöitä ihan vain siksi että saan tehdä käsilläni jotain. Ja joskus tulee onnistumisiakin, se tuntuu tietenkin hyvältä, Ruohomaa kertoo.

Ruohomaa tekee käsitöitä omaksi ilokseen. Etenkin syksyisin hän innostuu tekemään, kun elämä rauhoittuu kesän jälkeen.

Käsitöiden tekemisen kalleus on Ruohomaan mukaan suhteellista riippuen materiaaleista ja tekniikasta.
-Mutta sitä tehdään mitä kutakin kiinnostaa ja sillä budjetilla mikä kenelläkin on, toteaa hän.

Käsitöiden tekemisen ekologisuus riippuu siitä, mitä materiaaleja käsitöissä käyttää. Toisinaan ihmiset vievät Ruohomaalle materiaaleja uusiokäyttöön ja hän miettii sitten, mitä niistä saisi tehtyä.
-Olen saanut lahjoituksena esimerkiksi romurautaa ja tehnyt siitä kynttilänjalkoja. Myös kaikki nahka, jota käytän käsitöissäni, on kierrätettyä, kertoo hän.

Aikaisemmin Ruohomaa kiersi joulumyyjäisissä myymässä käsitöitään, mutta kun vuonna 2017 hän muutti perheineen nykyiseen taloonsa, ja taloon kuului pieni ulkovarasto, niin hän laittoi joulun alla sinne käsitöitään myytäväksi.
-Ihan sellaisella ajatuksella lähdin liikkeelle, että tulee kuka tulee ostoksille.

Kun Ruohomaa jutteli ystävilleen joulupuodista, niin moni alkoi kysellä, että voisivatko hekin tuoda omia käsitöitään myyntiin. Tänä vuonna puodissa on myytävänä kolmentoista tekijän töitä. Monenlaisten käsitöiden lisäksi myynnissä on myös hunajaa ja saaristolaisleipää.
-Tänä vuonna uusia myytäviä ovat anoppini päreille maalaamat ikonit.

Jouluisimmat tuotteet myyvät tietenkin eniten.
-Tänä vuonna erityisen suosittuja ovat olleet betonitontut, kertoo Ruohomaa.

Ruohomaan rakkaus käsitöihin liittyy joulunviettoon lähinnä siten, että hän tekee monenlaisia töitä ja antaa niitä lahjaksi. Kotona Ruohomaan töitä ei juuri ole ollut esillä.
-Mutta äskettäin tein keraamisen kuumailmapallon ja sen laitoin esille. Kuumailmapallo ei varsinaisesti liity jouluun, mutta on jouluhenkinen kuitenkin, naurahtaa Ruohomaa.

Ruohomaa vinkkaa että netistä löytyy nykyään kaikenlaisia kuvia ja ohjeita käsitöihin.
-Omat työni aloitan katselemalla kuvia netistä tai lehdistä. En kuitenkaan kopioi suoraan mitään, vaan lähden inspiraatiokuvien kautta kehittelemään omia juttuja, hän kertoo.

Ruohomaa tekee käsitöitä lähinnä yksikseen tai äitinsä kanssa. Joku toinen saattaa kaivata ryhmää ympärilleen ja silloin kannattaa mennä esimerkiksi kansalaisopiston kursseille.
-Kannustan kaikkia tarttumaan käsitöihin, jos vain intoa löytyy. Vaikka vain ihan omaksi ilokseen jos ei muuten, kannustaa Ruohomaa.

Ystävien käsityöpuoti on avoinna 17.-18.12. klo 12-15. osoitteessa Pappilankuja 14, Halikko.

Kirsi Kainulainen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: