Keittiökapina on makoisa esitys

Kokki Macaron (Linda Johansson) ei ole mielessään. Taustalla Maito (Roosa Palin), Porkkana (Suvi Saloranta), Kuskus-kissa (Fanni Lindeqvist), keittäjä Kauha (Hilla Toivonen), kokki Croissant (Roosa Lindeqvist) ja keittäjä Vispilä (Sofia Koski).
Kokki Macaron (Linda Johansson) ei ole mielessään. Taustalla Maito (Roosa Palin), Porkkana (Suvi Saloranta), Kuskus-kissa (Fanni Lindeqvist), keittäjä Kauha (Hilla Toivonen), kokki Croissant (Roosa Lindeqvist) ja keittäjä Vispilä (Sofia Koski).

Keittiökapina
Paimion Teatterissa 27.4. asti
Ohjaus, käsikirjoitus ja musiikki Merita Seppälä, Apulaisohjaaja Esteri Seikkula, Koreografia Esteri Seppälä, Puvustus Mari Mäntylä, Maskeeraus Jemina Kurum, Valosuunnittelu Venla Lattu, Tarpeisto Johanna Johnsson-Jalo, Julisteilmeen piirroskuvat Iivari Kotamäki, Tuottaja Sebastian Allén

Kouluruokala ”Kattilassa” on alkamassa jälleen kerran kouluruokailu. Ranskalaiset kokit Macaron ja Croissant ovat valmistaneet ateriat suurella intohimolla keittäjien kanssa. Oppilaat eivät kuitenkaan osaa arvostaa maukasta ja ravitsevaa kouluruokaa. Ja se vasta ottaakin pannuun, kun kukaan ei osaa lausua kokkien nimeä oikein! Oppilaiden jatkuva valitus ja huono käytös aiheuttavat lopulta sen, että kokit ja keittäjät ottavat hatkat ja jättävät koko koulun oman onnensa nojaan, näytelmän saatesanoissa kerrotaan.
Rehtorin ratkaisu tilanteeseen on laittaa oppilaat tekemään seuraavan päivän ruuat, mutta siitä ei hyvää seuraa – alkaa keittiökapina. Ekaluokkalaiset kuorivat kutiavaa Porkkanaa. Peruna ja Spagetti taistelevat paremmuudestaan. Sipuli pillahtelee jatkuvasti itkuun eikä viisas Maitokaan osaa ratkaista kaoottista tilannetta. Lopulta ruuatkin päättävät häipyä koulusta. Miten koko soppa ratkaistaan?
Lastennäytelmä Keittiökapina sai ensi-iltansa Paimion lapsi- ja nuorisoteatterissa lauantaina 6.4. Idea näytelmään oli muhinut jo usean vuoden ajan käsikirjoittaja-ohjaaja Merita Seppälän mielessä, hänelle ruokalat ovat tulleet tutuiksi kouluissa ja päiväkodeissa. Kantavana teemana näytelmässä on toisten kunnioittaminen, toisen työn kunnioittaminen sekä ennen kaikkea maukkaan ja ravitsevan kouluruuan kunnioittaminen.
Aihe on todellakin ajankohtainen ja näytelmä tuo hienosti esille sen, mikä kouluruuan tarkoitus on. Ohjaajan sanoin kouluruokalassa opitaan sietämään, seurustelemaan ja käyttäytymään. Kouluruuan ympärille on tehty hauska toteutus iloisella musiikilla ja viihdyttävällä dialogilla. Ruokalaulu Soppajono on iloinen rallatus koreografioineen.
Lapsikatsojasta oli nautittavaa seurata etenkin eri ruokalajien, kuten parsakaalin ja näkkileivän, edesottamuksia. Kokit Macaron ja Croissant hurmasivat ranskalaisuudellaan ja erityismaininta kuuluu hieman stressaantuneelle rehtorille, joka yrittää löytää ratkaisuja vaihteleviin tilanteisiin. Eikä sovi unohtaa rehtorin kekseliästä Kuskus-kissaa maukumassa hyvän ruuan perään.
Näytelmässä on mukana 25 innokasta lasta ja nuorta sekä yksi jo hieman varttuneempi nuori. Näyttämö on laajasti käytössä näytelmän soljuessa kohtauksesta toiseen, myös tekniikkaan on panostettu. Esitys on viihdyttävä ja puolitoistatuntinen kuluu nautiskellen, väliajan kahvila-antimet mukaan lukien.

Elina Lisinen-Juntunen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: